Annons:

Svenske speedwaystjärnan klar för ny klubb i Sverige

Antonio Lindbäck är klar för Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Svenske speedwaystjärnan klar för ny klubb i Sverige

För några dagar sedan bröt Masarna och Antonio Lindbäck kontraktet. Nu är han klar för en ny klubb i Bauhausligan.

Annons:

Det handlar om Rospiggarna, som nu får en stark förstärkning via Antonio Lindbäcks signatur. Lindbäck slog igenom för nästan 20 år sedan. Totalt har det blivit tio GP-säsonger och tre segrar i GP-tävlingar. 

Lindbäck har också vunnit SM-guld både individuellt och i lag.

– Känns himla kul att få köra för Rospiggarna. Laget ser väldigt intressant ut och jag känner alla förare väl så sammanhållningen kommer fungera perfekt. Tror säkert att vi kommer kunna gå långt. Jag tycker banan passar mig bra så det känns extra skönt att få ha den som hemmabana. Jag ser fram emot att få träffa alla och att säsongen snart drar igång, säger han till Rospiggarnas hemsida. 

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och ingångssnittet blir 1,594.

– Det känns otroligt roligt att kunna presentera Antonio Lindbäck för rospiggspubliken. Vi jobbade tillsammans under säsongen 2008 då han körde för Vargarna i allsvenskan så det är en kille som jag har känt länge. Han berör alla på olika sätt och när allting stämmer för honom är han en av världens bästa speedwayförare som kan åka väldigt fort på alla banor i Sverige. Antonio har även gjort ett antal GP-säsonger och kommer kunna tillföra mycket rutin till laget. Det känns väldigt bra med den truppen vi har fått ihop. Vi har fortsatt följa vårt utstakade mål att satsa på kontinuiteten och vara starka på svensksidan. Vi kommer ha ett väldigt jämnt lag där det finns flera olika tänkbara laguppställningar som vi kan köra med och vissa uppställningar kommer vara med upp till sex stycken svenska förare i laget, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt