Annons:

Lindgren och Dudek räddade Dackarna: ”Kände otrolig press”

Fredrik Lindgren gjorde en grym insats när han räddade Dackarna kvar i matchserien mot Smederna. Foto: Linus Johansson

Lindgren och Dudek räddade Dackarna: ”Kände otrolig press”

Dackarna har ett superläge att ta sig till SM-semifinal, trots kvällens knappa förlust borta mot Eskilstuna Smederna. Tacka Fredrik Lindgren och Patryk Dudek för det. Stjärnduon körde tillsammans in 32 av Dackarnas 44 poäng.
– Jag kände en otrolig press i dag, erkänner fullpoängaren Fredrik Lindgren.

Annons:

Senast Dackarna körde match i Eskilstuna blev det seger med 46-44. Den gången körde Patryk Dudek och Maciej Janowski in 32 av Målillalagets poäng.

När den första SM-kvartsfinalen kördes i Eskilstuna i kväll hade Dackarna på nytt svårt att få laget att prestera. Istället räddades man av GP-stjärnorna Fredrik Lindgren och Patryk Dudek. När bortalaget låg under med tio poäng efter sex heat var det de båda som klev fram. Och när Dackarna låg under med åtta poäng med tre heat kvar att köra var det än en gång Lindgren och Dudek som klev fram. 

Bra utgångsläge

Förlust med 46-44 kändes nog som en vinst för många med dackesympatier. Fredrik Lindgren höll inte riktigt med.

– Inget resultat hade känts som en vinst i dag. Jag sa innan att man önskar inget resultat utan man gör allt man kan i de första 15 heaten och sen har man ett utgångsläge till returen.

Och hur känns det utgångsläget?

– Det är ett bra utgångsläge. Vi har ett bra slagläge och har dessutom varit i bättre form på hemmaplan den senaste tiden.

Godtagbart resultat

Lindgren var supersnabb hela kvällen och tappade inte en enda poäng. Den enda som var före honom över mållinjen var lagkamraten Patryk Dudek.

– För mig gick det kanonbra från första heatet och det behövdes ju i dag när halva laget inte fick till det. Det var väldigt viktigt att jag och Dudek klev fram och höll oss kvar i matchserien. Med den inledningen vi hade är två poängs underläge ett godtagbart resultat.

Lite krasst kan man till och med säga att det bara var två sjundedelar av bortalagets förare som fick till det.

Varför blev det så i dag?

– Det kan vara så att killarna hade lite problem med banan. Det var ganska mycket fäste så den var lite svårbemästrad.

Hårt jobb

Fredrik Lindgren, som just nu är femma i VM-serien, erkände att han kände press under matchen.

– Jag kände en otrolig press i dag. Dudek och jag var ju tvungna att gå ut och vinna våra heat för att hålla oss kvar i matchen. Vi vill ju till semifinal och då går det inte att släppa i väg motståndarna för mycket.

Att Dackarnas svenskstjärna har hittat tillbaka till storformen den senaste tiden råder det ingen tvekan om.

– Jag har fortsatt att jobba hårt och den senaste månaden har det gett utslag igen. Det är mycket arbete bakom kulisserna som folk inte ser. Jag känner mig verkligen i bra form och maskinerna går som jag vill, säger Fredrik Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt