Annons:

Dackarna jättenära final efter skrällsegern i Kumla

Speedwaycyklarna före. Dackarna besegrade Indianerna med 47-43 på Sannahed. På bilden Maciej Janowski och Rune Holta.

Dackarna jättenära final efter skrällsegern i Kumla

Dackarna låg under med 31-35 med fyra heat kvar. Men Niels-Kristian Iversen och Antonio Lindbäck hade ingenting att hämta mot Patryk Dudek. – Nu tror jag att vi är i final faktiskt, säger den polske hjälten efter 47-43.

Annons:

Patryk Dudeks betydelse för Dackarna kan inte överdrivas. Efter två heat stod Dudek på två poäng – och ingenting talade för att den polske stjärnan hade en av sina bättre dagar. Då smällde han till med tre raka heatsegrar och körde västen av Indianernas tunga artilleri: Niels-Kristian Iversen, Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren. Det förde Dackarna till seger med 47-43.

– Det blev bättre och bättre. Banan var svår och vi pratade och skruvade och ändrade en del och efter det andra heatet var det bra för mig, säger Patryk Dudek. 

Vad känner du just nu?

– Jag är trött, haha. Banan var svår, man behövde vara fokuserad hela tiden. 

"Dina ord"

Rospiggarna mosade Piraterna med 61-29 och nu är Rospiggarna finalklart. Även för Dackarna ser finalchanserna mycket ljusa ut. 

– Det här var viktigt för nu tror jag att vi är i finalen faktiskt, 100 procent. Det är ett jätteläge vi har, så är det. 

Berätta om det femtonde heatet. 

– Ah, det är svårt. Jag kom på insidan och hade bra fart, vad hände sedan? Jag passerade Lindbäck (Antonio) och Lindgren (Fredrik) tror jag och vann heatet. 

Patryk Dudek tycks närmast oslagbar för tillfället, men han vill inte kalla sig för speedwayvärldens främste för stunden. 

– Det är dina ord, inte mina. Det här är mitt jobb, jag ska vinna heat, men visst är det ett bra år för mig. Mitt mål är att köra final i Sverige och Polen och det är nära. 

"Ger aldrig upp"

Dackarnas Mikael Karlsson sken som solen efter att Patryk Dudek och Maciej Janowski ordnat 4-2 i nomineringsheatet och säkrat en fyrapoängsseger. 

– Vi ger aldrig upp, det är så häftigt. Den här lagmoralen, alltså, säger Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna. 

I det elfte heatet, reservernas kamp, tog Adrian Cyfer och Miroslaw Jablonski 5-1 mot Mikael Max och Alex Johansson. Då var goda råd dyra för Målillas stolthet. 

– Vi kan vi inte räkna med att Max (Mikael) ska vinna alla reservheat, men vi hade kanske haft råd att förlora med 4-2 där. 

Då såg det ut som att Niels-Kristian Iversen, som kört som en gud hittills, skulle ha tre heat kvar. 

– Det bekymrade oss. Hur ska vi komma åt Antonio och Iversen? frågade vi oss själva. Det såg så jäkla snabba ut och gjorde vad de ville på banan. Sedan kliver vår fantastiska Dudek ut, han är magisk. 

"Inte trott"

Nu talar mycket för nästa veckas dubbelmöte mellan Dackarna och Rospiggarna blir en aperitif till den kommande SM-finalen.

– Förarkvotsmässigt ser det väldigt bra ut, men vi är inte riktigt där än. Det finns risker, så är det ju. Vi måste vara redo att ta minst en poäng mot Rospiggarna. 

Trodde du att ni skulle ha det här läget med två matcher kvar?

– Det hade jag inte trott. Jag hade varit nöjd med en seger mot Indianerna. 

"Oerhört besviken"

Förre dackeföraren Fredrik Lindgren var besviken över att säsongen är slut. 

– Jag är oerhört besviken givetvis, säger han. 

Vad gör att Dackarna vinner över er?

– Vi har kommit in i en negativ trend och har lite sämre form, samtidigt har Dackarna en uppåtgående trend, bra form och har medflyt. Det ger där lilla extra också. Vi saknar det i dag och i går. Självklart var vi inställda på att ta oss till en final, vi är oerhört besvikna. Något lag ska förlora och så ser det ut i sportens värld. 

Fakta

Dackeförarnas poängskörd: Patryk Dudek 11+2, Maciej Janowski 9+1, Peter Ljung 8, Kacper Gomolski 7, Mikael Max 6+2, Rune Holta 5, Alex Johansson 1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt