Annons:

Dackarnas oturskväll: ”Kopplingshaveri i 5-1-läge i sista heatet”

Dackarnas lagledning kunde konstatera att Målillalaget hade en del otur i Kumla. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas oturskväll: ”Kopplingshaveri i 5-1-läge i sista heatet”

Oturen grinade Dackarna rejält i ansiktet i kvällens bortamatch mot Indianerna. Inte minst i det sista heatet, där Målillalaget ett tag var på väg mot en dubbelseger och två poäng.
– Vi hade ett kopplingshaveri i 5-1-läge i sista heatet och ytterligare två haveri under matchen. Men om är om, säger Dackarnas lagledare Johan Karlsson efter förlust med 46-44.

Annons:

Matchen mellan Indianerna och Dackarna var jämn och det skilde aldrig mer än två poäng mellan lagen. Dackarna hade problem att få igång hela laget i kväll och bakom Greg Hancock, Maciej Janowski och Patryk Dudek var det tunt.

– De var ändå där och högg och slet. Killarna fajtades hela vägen och höll ihop det i depån. Det var inga sura miner och det känns tryggt inför fortsättningen, säger Johan Karlsson.

”Inte lika tungt”

Det går heller inte komma ifrån att Dackarna hade en del otur under matchens gång. I det sjunde heatet fick Oliver Berntzon gashäng vilket gjorde att Patryk Dudek hamnade i sargen och blev utesluten. Och i heat elva var oturen återigen framme för nämnde Berntzon. I ett 3-3-läge smällde han motorn, vilket gjorde att Indianerna gick upp i en tvåpoängsledning som Dackarna aldrig lyckades äta upp.

I det sista heatet behövde bortalaget en 5-1:a för att plocka hem matchen. Patryk Dudek och Maciej Janowski tog starten, men ganska snabbt hade den sistnämnda släppt båda indianförarna förbi sig.

­– Vi hade ett kopplingshaveri för Janowski i 5-1-läge i sista heatet. Vi såg ut att kunna vända matchen där, men istället började kopplingen att slira i andrasväng.

Hur tung är den här förlusten?

– Det känns inte lika tungt som när vi förlorade premiären i Eskilstuna. Där hade vi kontroll på matchen och tappade allt. Här var det fram och tillbaka hela matchen. Vi ska också vara glada att vi har alla chaufförer hela efter den här matchen, säger Johan Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt