Annons:

JUST NU: MAKALÖS JANOWSKI GP-VANN I HALLSTAVIK

Maciej Janowski körde hem GP-segern i Hallstavik. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: MAKALÖS JANOWSKI GP-VANN I HALLSTAVIK

Maciej Janowski, till vardags i Dackarna, gjorde en strålande insats i kvällens Grand Prix-tävling i Hallstavik. I finalheatet vann han före Fredrik Lindgren och Bartosz Zmarzlik.
– Fantastiskt, säger Maciej Janowski.

Annons:

För första gången någonsin kördes en GP-tävling i lilla Hallstavik. Tävlingen blev en enorm revansch för Maciej Janowski, som hade det tungt i tävlingen i Horsens förra helgen. Janowski vann sex av sina sju heat, inklusive det avslutande finalheatet. Där tog han tidigt greppet och vann före Fredrik Lindgren, Bartosz Zmarzlik och VM-ledande Tai Woffinden.

– Fantastiskt. Jag fick en väldigt tuff start eftersom jag inte tog någon poäng i mitt första heat. Men vi fortsatte att jobba på, behöll fokus och till slut blev det mycket poäng. Jag är väldigt glad, säger Maciej Janowski i TV 10:s sändning.

Uppe som fyra

Greg Hancock, till vardags i Dackarna, fick en tung start på kvällen, men körde upp sig och tog sig till semifinal. Där fick amerikanen dock se sig slagen av Tai Woffinden och Fredrik Lindgren. Därmed stannade Hancock på tio inkörda poäng i kväll.

Dackeföraren Patryk Dudek hade ytterligare en tung GP-kväll och fick bara med sig sex poäng.

Värt att notera är att Andreas Jonsson gjorde GP-comeback som wildcard på hemmaplan i kväll. Jonsson hade ingen större lycka med sig och stannade på sju poäng, vilket inte räckte till en semifinalplats.

I totalsammanställningen leder nu Tai Woffinden med elva poäng före Fredrik Lindgren och trean Emil Sayfutdinov är ytterligare sex poäng bakom. Maciej Janowski är fyra och är 18 poäng bakom Tai Woffinden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt