Annons:

Efter sortin – Karlsson vill stanna i Vetlanda: ”Det mesta är positivt”

Säsongen tog slut i kvartsfinal för Mikael Karlssons Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Efter sortin – Karlsson vill stanna i Vetlanda: ”Det mesta är positivt”

Säsongen är över för Vetlanda Speedway och Mikael Karlsson. Direkt efter uttåget berättade lagledaren att han gärna stannar kvar i klubben.
– Jag tror och hoppas att jag kommer vara kvar, säger han.

Annons:

Vetlanda kom inte till Västervik med något poängmässigt övertag och starten på returmatchen blev allt annat än rolig. 

De åkte på en femetta i baken i andra heatet och det som hände i det tredje heatet fick Vetlandas chanser att bli mindre. 

Thomas H Jonasson blev utesluten när han inte hann fram till starten i tid och när lagkamraten Leon Madsen fick stopp i ledning i sista kurvan tog Västervik en ny femetta. 

– Det som händer där i början av matchen avgör mycket. Det är klart att vi inte är nöjda med första matchen och när vi fick den uppförsbacken blev det jobbigt. Vi klarade inte riktigt med det, säger Mikael Karlsson efter 5–13-underläge efter tre heat. 

"Fine, så är det"

Vetlanda lyckades aldrig resa sig och förlorade matchen med 39–51 och därmed tog lagets säsong slut i kvartsfinal.

– Det känns som att det har hänt mig förr. Vi gör allt vi kan i två matcher och det räcker inte till. Västervik gör det bra. Fine, så är det. Det är sport, säger han. 

Tycker du att det saknas det något?

– Jag känner inte att vi hade kunnat göra något annorlunda. Det är klart att man vill att förarna ska prestera bättre men då kan man leta detaljer i många heat. Det är ingen idé att börja leta sådana grejer. Nu får vi bryta ihop. Solen går upp i morgon också, då får vi se vad vi hittar på då, säger han. 

Vill stanna kvar i Vetlanda

Inför säsongen skrev den mångårige Dackeledaren på ett 1+2-kontrakt med Vetlanda och han är helt klart intresserad av att fortsätta i klubben. 

– Vi ska diskutera saken. Det mesta är positivt, sen finns det saker som vi behöver prata om. Det var nog lite bättre än vad jag trodde innan. 

Har du tankar på att stanna kvar?

– Jajamän. Vi har inte pratat om det då vi har haft ett slutspel att fokusera på men jag tror och hoppas att jag kommer vara kvar i Vetlanda. Vi har några toppförare som vi vill behålla och jag vet att klubben har en plan, säger han.

Hur går det i fortsättningen av slutspel? 

– Dackarna måste stå som favorit och det tror jag att de vill göra också. Jag håller givetvis på Dackarna nu när vi har åkt ur.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt