Annons:

Eriksson hade beslutet på känn:

Jerker Eriksson såg tidigt vilket håll tävlingen barkade åt och tyckte att matchen hade kunnat ställts in tidigare. Foto: Ossian Mathiasson

Eriksson hade beslutet på känn: "Sa att det inte kommer bli bra"

Den andra finalen mellan Smederna och Dackarna ställdes in och nära 7 000 besökare fick vandra hemåt utan att se några heat.
– När regnet kom och vi hade ett första möte vid 18-tiden så sa jag att vi kan ställa in det, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Annons:

Det ihärdiga ösregnet under nästan en timme inför returen av SM-finalen mellan Smederna och Dackarna krossade möjligheterna till körning. Banpersonalen kämpade med att få banan redo men det gick inte 

Förarna inspekterade banan efter klockan 20.00 och det fördes diskussioner om hur det gick att genomföra tävlingen. 

"Synd för publikens skull"

Med förarna säkerhet i åtanke meddelade tävlingsledaren att SM-finalen körs nästa tisdag i stället. 

– Jag tycker framför allt att det är synd för publikens skull, det är det jag är mest irriterad på. Vi kunde ha fattat beslutet mycket tidigare. Jag var ganska säker på att det skulle bli problem när regnet kom, säger Jerker Eriksson och lägger till:

– När regnet kom och vi hade ett första möte vid 18-tiden så sa jag att vi kan ställa in det. De tycker säkert att jag såg det från vårt håll men vi har kört flera regnmatcher här i år och det blir inte bra, säger han. 

Vad är det som inte har varit bra?

– Banan har inte blivit bra efter regn. 

Varför har ni inte lyckats med banan?

– Gå ut och ställ dig på banan så får du se. Det har kommit mycket regn. Vi har ingen asfalterad bana utan vi har racing här. Det är inte som ni har det i Målilla med en asfalterad bana som man inte kan köra om på.

"Ska avgöras på schyssta villkor"

Han menar att det inte handlade om att de inte ville göra iordning banan för match.

– Nej, vår personal kämpar och sliter så mycket det går. Hade jag varit på bortaplan som ledare så hade jag velat ge det chansen och då tror man kanske att hemmalaget pushar för att matchen inte ska bli av. Men det är bara att fråga förarna i Dackarna, de gnällde nog mer, säger han. 

Det var ett ömsesidigt beslut att ställa in returen, enligt Eriksson. 

– ”PK” (Peter Karlsson, lagledare i Dackarna) var grym och sa att om ni säger att vi ska ställa in så gör vi det. Ni vet bäst och det är så man måste jobba. Jag vill inte komma hit och inte köra en SM-final men jag tycker att en SM-final ska avgöras på schyssta villkor åt båda håll. Därför sa jag i ett tidigt skede att det inte kommer bli bra eftersom vi har kört ett par regntävlingar i år. 

Han tänker också på förarnas säkerhet och tycker att de ska riskera sin hälsa på en sådan otäck bana. 

– Ingen av oss betalar deras lön om de bryter ett ben. Det här är deras jobb och de behöver komma till jobbet i morgon också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt