Annons:

Ljung var med och förde Sverige till VM-finalen

Peter Ljung kan vara glad. Sverige är klart för lag-VM. Foto: Linus Johansson

Ljung var med och förde Sverige till VM-finalen

Dackarnas Peter Ljung tyckte att det var ett misslyckande om Sverige inte vann semifinalen i Västervik. Det behövde han aldrig ens fundera över. Sverige tog tidigt kommandot och vann semifinalen relativt klart. – Jag är väldigt stolt och glad, säger Andreas Jonsson till Speedway World Championship.

Annons:

Det blev som väntat en uppgörelse mellan Sverige och Australien. Australien fick ett litet försprång inledningsvis efter att Fredrik Lindgren kört in i tepjen i det första heatet och Australien ledde efter den första omgången.

Men sedan kom de svenska förarna igång. 

Inför de sista fyra heaten hade Sverige 37 poäng och Australien 29 poäng – och då krävdes nästan ett mirakel för att Australien skulle ta sig förbi. Sverige kunde också hålla undan och säkrade en plats i finalen i Manchester med redan i heat 18. Till slut vann Sverige semifinalen med 48 poäng. Australien fick 37 poäng. 

– Jag är väldigt glad och stolt över laget. Vi hjälpte varandra och det är alltid kul att lyckas på hemmaplan, säger lagkaptenen Andreas Jonsson till SWC. 

USA till Race off

I kampen om tredjeplatsen drog USA det längsta strået och bakom det låg förstås Greg Hancock. För tyskarna imponerade Martin Smolinski, men det räckte inte till något avancemang ens till Race Off. 

Dackarnas Peter Ljung tog elva poäng på sina fem heat. I de fyra första heaten blev han tvåa, men fick avsluta med en heatseger i Västervik. 

Klara för final är Storbritannien, Polen och Sverige. Danmark, Ryssland, Australien och USA gör upp om den sista finalbiljetten i Race off. Utöver Ljung representerar också polske Patryk Dudek Dackarna till vardags. Maciej Janowski körde för Polen i semifinalen, men får inte chansen i finalen. För Danmark kör också Dackarnas Michael Jepsen Jensen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt