Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott:

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C), kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) och vice ordförande Helen Nilsson (S) har skrivit ett debattsvar till Gudrun Brunegård (KD). Även Erik Paulsson (C) har skrivit under, men han saknas på bilden.

Kommunstyrelsens arbetsutskott: "Tar starkt avstånd från Brunegårds debattinlägg"

Även kommunstyrelsens arbetsutskott har replikerat på Gudrun Brunegårds (KD) debattartikel med anledning av den misstänkta våldtäkten på en skola i Vmmerby. Så här lyder deras svar:

Annons:

Just nu pågår en utredning om misstänkt övergrepp på en skola i Vimmerby kommun, där barn är inblandade.

Vi ser med oro på den debatt som nu blommat upp i media och på sociala medier, en debatt som delvis har sin grund i hörsägen och eget tyckande. 

Nu har Gudrun Brunegård, politiker i kommunfullmäktige, skrivit en debattartikel baserat på tidningarnas artiklar. I debattartikeln baserar hon inte sina åsikter på fakta utan på hörsägen.

Vi i kommunstyrelsens arbetsutskott tar starkt avstånd från Gudrun Brunegårds debattinlägg. 

Just nu pågår en utredning om misstänkt övergrepp på en skola i Vimmerby kommun. Vi kan inte och ska inte föregå den utredning som ska klarlägga vad som har hänt. Som vuxna har vi ett särskilt ansvar att inte döma barn på förhand. Vi måste agera på sådant sätt att vi inte skadar några barn. 

Avslutningsvis vill vi framhålla att vi har en stark tillit till att våra medarbetare i organisationen hanterar händelsen på ett professionellt sätt. Vi vet att skolans medarbetare arbetar för att alla elever och barn ska känna sig trygga i skolan. 

Tomas Peterson (M)

Kommunalråd

Helen Nilsson (S)

Kommunalråd

Ingela Nilsson Nachtweij (C)

Oppositionsråd

Erik Paulsson (C)

Ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott

 

Fotnot: Här kan ni läsa Gudrun Brunegårds (KD) inlägg och här kan ni läsa Lis Astrid Anderssons (S) inlägg.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt