Annons:

Högberg: "Låt oss utveckla begreppet ohederlig"

Centerpartiet kritiserade Peter Högberg (S) för hanteringen av FBSK:s nya omklädningsrum i en debattartikel i morse. Här kan du läsa Peter Högbergs svar.

Annons:

Jag blir angripen och förklaras för ohederlig i frågan om bidrag till Frödinge Brantestad sportklubb (FBSK). Nå, låt oss då utveckla begreppet ohederlig.

Jag vill gärna beskriva historien så som den finns dokumenterad i protokoll från nämnd och från kommunfullmäktige. Det är nämligen dessa beslut som gäller, inte Ingela Nilsson Nachtweijs och Bo Svenssons ytterst tvivelaktiga historiebeskrivning.

Haft konstruktiva samtal

Investeringsbidragen som vi talar om här har varit frysta under 2015 och 2016. Ändå får FBSK en halv miljon för vi vet att de så väl behöver pengarna. Under hela processen har vi haft dialog med företrädare för FBSK och även om de naturligtvis vill ha mera pengar så har jag ändå upplevt att de haft förståelse för att den ekonomiska situationen har förändrats sedan samtalen började.

Det som Nilsson Nachtweij och Svensson försöker utmåla som en destruktiv krånglig process har i själva verket bestått i många konstruktiva samtal mellan mig, Annika Carlson (M) och företrädare för FBSK. Samtalen har pågått under lång tid och vi har sökt lösningar, bland annat genom att tipsa om möjligheten att öka på bidraget via ett aktivt integrationsarbete.

"Hur ohederligt är det?"

Jag vet inte vad Nilsson Nachtweij och Svensson söker nå med sitt agerande. Men inte lär det vara det samförstånd som tidigare fanns mellan opposition och majoritet när Annika Carlson och jag samverkade.

Vi var absolut inte alltid överens i sakfrågor men vi kände alltid ömsesidig respekt för varandra som politiker. De nya bidragsregler som föreningar i kommunen har att rätta sig efter trädde i kraft 1 januari i år. Inga centerpartister röstade emot eller la något annat förslag, tvärt om så fattades beslutet i enighet.

Ur regelverket: ”De föreningar som har skötselbidrag kan ansöka om ett investeringsbidrag för om- och tillbyggnad av sin anläggning. Investeringsbidraget är på högst 30 % av faktiska och av kommunen godkända kostnader. Ansökningar behandlas individuellt efter behov och efter kommunens budget.”

Att ett bidrag är på ”högst 30 %” innebär att det är ett tak uppåt inte en fastslagen procentsats. Meningen efter torde vara helt tydlig i sin enkelhet om man inte har spenderbyxorna uppdragna över ögonhöjd.

Hur anmärkningsvärt är det att Nilsson Nachtweij och Svensson inte är pålästa om innehållet i ett beslut som de står bakom innan de svingar yxan in i min rygg? Hur ohederligt är det att välja de mest passande bitarna i en skrivning innan man försöker framstå som helt utan skuld?

Peter Högberg

Socialdemokraterna

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt