Annons:

Ramavtalet har undertecknats – kan betyda kolossalt mycket för regionen

SKL:s Jan-Ove Östbrink och SKL Kommentus Inköpscentrals Rickard Andersson under informationsmötet.

Ramavtalet har undertecknats – kan betyda kolossalt mycket för regionen

Sveriges Kommuner och Landstings stora upphandling tillsammans med SKL Kommentus Inköpscentral är nu undertecknad. Ramavtalet skrevs under av av de inblandade parterna i Växjö tidigare i dag.

Annons:

Vi har tidigare skrivit om den historiska upphandlingen som genomförts av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Både BoKlok, med fabrik i Gullringen, och Hjältevadshus från Hjältevad finns bland de fyra vinnarna. Övriga företag är NCC och Villa VIDA.

På onsdagen hölls ett informationsmöte om SKL:s upphandling av bostadshus i kommunhuset i Växjö. Strax dessförinnan hade parterna skrivit under ramavtalet, som nu är en verklighet. 

Avsikten med upphandlingen är att förenkla för kommuner i Sverige att komma åt bra och billiga bostäder. 240 av rikets 290 kommuner har uppgett att de har en brist på bostäder.

Ramavtalet sträcker sig från 1 mars 2017 och fyra år framåt. Det finns också en option på en förlängning med två år.

Vimarhem på plats

Upphandlingen består av två delar och det var den första delen som undertecknades under onsdagen. Den omfattar flerbostadshus som är två till fyra våningar höga. Den andra delen omfattar hus som är fyra till sex våningar och beräknas vara klar någon gång under februari månad.

Informationsmötet pågick i ett par timmar och samtliga fyra vinnare fick presentera sina bostäder. BoKlok representerades av Bengt Fardelius, affärsområdeschef på BoKlok, och Håkan Thorén-Damm, projekteringsledare på BoKlok.

SKL.s Jan-Ove Östbrink och Rickard Andersson, SKL Kommentus Inköpscentral, berättade om själva processen.

– Det har varit en jättebra upphandlingsprocess och en bra upphandling, sade Rickard Andersson.

Vimmerby kommun representerades av det kommunala bostadsbolaget Vimarhems vd Jan Erixon. Även Vimarhems ordförande Michael Svensson (S) och ledamoten Magnus Danlid (C) fanns på plats.

För vår region kan förstås upphandlingen få en avsevärd påverkan. Dagens Vimmerby återkommer med fler artiklar från informationsmötet under kvällen och morgondagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt