Annons:

Pangstart för ALV – 30-procentig ökning av förhandsbokningen

ALV:s vd Joacim Johansson med Prussiluskan från sommaren 2016. Foto: Simon Henriksson

Pangstart för ALV – 30-procentig ökning av förhandsbokningen

Astrid Lindgrens Värld har fått en flygande start på 2017. Förhandsbokningen jämfört med samma period förra året ligger på en ökning med 30 procent. – Det är jätteglädjande, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Ifjol hade Astrid Lindgrens Värld sina bästa februarisiffror någonsin när det gällde förhandsbokningen till sommaren. Men det är ingenting mot i år. 

Jämfört med samma period förra året är ökningen 30 procent. 

– Det är jätteglädjande så klart. Man ska inte vara för försiktig, men inte heller dra för stora växlar av det. I förhållande är det ganska små siffror och det är egentligen nu och framåt bokningen tar fart på allvar, säger sagoparkens vd Joacim Johansson.

För varje år har de tidiga bokningarna ökat. 

– Vi blir tidigare fullbokade och det handlar ju om efterfrågan. Det här tyder i alla fall på att det inte kommer bli mindre efterfrågan i år. 

"Wow, vad bra!"

Mångmiljonsatsningen på Bröderna Lejonhjärta, som invigdes i somras, kan ha stor betydelse för förhandsbokningarna, tror Joacim Johansson. 

– Internt tyckte vi inte riktigt att vi fick den effekt vi hade trott. Det var svårt att beskriva vad det var, men efteråt är det mer reaktioner än vi kunde vänta oss. Folk har sagt att de inte förstod att det skulle vara så här stort och att när de väl såg det så var det "wow, vad bra!". 

Fler bäddar i bättre standard kan också vara en anledning, siar han. 

– Volymmässigt ökar vi inte antalet bäddar särskilt mycket. Vi har tagit bort det gamla boendet för etapp två och det hade ju varit skillnad om vi ökade antalet bäddar med x antal och därmed fick upp förbokningsprocenten. Nu är det nästan precis lika många bäddar som ifjol, men självklart många fler nya bäddar i nya staden som håller bättre standard. 

Bra sommar?

ALV hade inte räknat med att ha så här många bokningar i mitten av februari. 

– Framför allt inte med tanke på att vi ökade med typ 20 procent mellan 2015 och 2016. Det har blivit en jätteskillnad de senaste åren och vi är å andra sidan tidigare ute med kommunikationen. Vi jobbar annorlunda och marknadsför och säljer in oss bättre. 

Pekar det här mot en kanonsommar?

– Jag ska nog tänka efter en och två gånger innan jag säger det, haha. Nej, men allt pekar på att det kommer bli en bra sommar om vädrets makter tillåter. Vi tittar framåt med stor tillförsikt. 

Mer om Astrid Lindgrens Värld kommer ni kunna läsa senare i veckan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt