Annons:

Här är trion som ska driva Nordic Fönster:

Ronny Eriksson, Sonny Eriksson och Tom Lynbech är de nya ägarna till Nordic Fönster. Foto: Pressbild

Här är trion som ska driva Nordic Fönster: "Ska bli riktigt kul"

Nu kan vi avslöja vilka tre som ska driva Nordic Fönster vidare. Det är Ronny Eriksson, Sonny Eriksson och Tom Lynbech som köpt upp det kursade bolaget.
– Vi ska fortsätta leverera det som företaget alltid gjort, säger Ronny Eriksson.

Annons:

Kort före jul stod det klart att Vimmerbyföretaget Nordic Fönster gått i konkurs. Snabbt var det flera intressenter som ville ta över och till slut blev det budgivning mellan två aktörer.

Nu kan Dagens Vimmerby berätta att det är trion Ronny Eriksson, Sonny Eriksson och Tom Lynbech som ska driva RST Nordic Fönster framöver. 

– Det är vi tre som tar över och jag har jobbat med det här i nio år. Det är det enda företaget som enbart håller på med fönster ut till kund. Det finns snickare som sätter fönster också, men vi ser till helheten kring just fönster och alternativet var att starta eget eller köpa det här. Det fanns mycket värde i alla verktyg och bussar och det är ett upparbetat namn och en bra kundstock. Då är det lättare att komma igång på det här sättet, säger Ronny Eriksson.

Redan vid det förra ägarskiftet var bröderna Ronny och Sonny intresserade. Men den gången gick man bet.

– Vi var nära att köpa det då, men så kom viruset i vägen. Vi hade kontraktet i näven och Tom (Lynbech) kom in diskussionerna redan då, men istället gick det snabbt och en annan ägare tog över. I efterhand var det bra, för det är en helt annan peng i dag, säger Ronny Eriksson.

Driver företag sedan tidigare

Tom Lynbech är företagare sedan tidigare och driver Energihuset i Vimmerby. 

– Först var det "Lilleman" (Ronny) och Sonny och jag kom in lite senare. Vi umgås ju mycket och har pratat en del om det här. Eftersom jag driver företag i dag så har jag en kunskap som de inte har. Därför hoppar jag på det här tåget och det är en bra komplettering till det jag äger i dag. Fönster handlar också om energi. Vi ser också möjligheter till synnergieffekter, där vi kan nyttja varandras personal. Vi har tankar på att utöka och kanske ta hand om mindre byggjobb och sådär också. Jag känner att jag får en liten nytändning av det här, säger Tom Lynbech.

Att få med Tom på tåget var viktigt, berättar Ronny Eriksson.

– Det var det. Vi fortsatte att diskutera efter förra gången och det är bra att ha Tom med sig. Han kan företagande och då kändes det jäkligt bra att han hoppade på. 

Lång erfarenhet av branschen

I ett inledande skede är det Ronny Eriksson som kommer jobba med det dagliga.

– Jag har ju mitt andra företag och måste se till att det går runt, samtidigt som jag vill engagera mig här och lära mig mer om detta. Någon form av framtidsplan och förhoppning är att kunna ha företagen på samma ställe. Då skulle man kunna ha en fönsterutställning och då finns det kanske möjlighet att ha en person på heltid på ett kontor och sköta alla de bitarna, säger Tom Lynbech.

Ronny har lång erfarenhet av branschen, vilket han ser som en fördel.

– Det är jag som kan branschen och det är ju en fördel att jag har jobbat med det här i nio år. Jag har varit ute och monterat. Det är jag som är ansiktet utåt och ska vara ute och montera. Vi har haft nöjda kunder och ska fortsätta leverera det Nordic Fönster alltid har gjort, säger Ronny Eriksson och fortsätter:

– Nu handlar det om att få igång det här. Ingen av oss tre måste häva ur varsin lön här. Samtidigt har vi lagt in privata pengar i det här som vi förstås vill få tillbaka.

Vill nyanställa på sikt

Mot slutet av Nordic Fönsters tid innan konkursen var det två montörer och en säljare utöver ägaren på företaget. 

– Det kommer bli mycket kvällar och helger nu i början, men Tom har lite personal som kan hjälpa till också. Två armar till är alltid bra, även om allt utom att montera går att göra själv. Tom och Sonny ska också vara med och lära sig i början. 

På sikt finns förstås tankar på att nyanställa.

– Förhoppningen är en montör till på heltid, men ingenting är hugget i sten. Vi måste gå lugnt fram och se till att kunderna som fanns kommer tillbaka och att kunderna som finns fortsätter. Vi har en orderstock och kör igång direkt.

De tre äger i princip en tredjedel av bolaget var. Vad de gav för bolaget vill de inte avslöja. 

– Eftersom vi var med förra gången också, så ville vi verkligen ta över det den här gången. Värdet i bolaget är rätt många hundratusen och vi fick ett bra pris, säger Ronny Eriksson.

Är ni taggade på att dra igång?

– Det är vi verkligen. Sedan är det en väldigt stor procedur och mycket jobb för att komma igång. Vi har köpt ett lagerbolag för att kunna komma igång snabbt men det är mycket papper och myndigheter. Det är mer jobb än man tror.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt