Annons:

Ett år efter ägarskiftet – företaget flyttar till ny lokal i Vimmerby

Tom Lynbech, Sonny Eriksson och Ronny Eriksson har numera sina verksamheter på samma plats sedan RST Nordic Fönster flyttat in i Energihusets lokaler på Vimmerbyallén. Foto: Ossian Mathiasson

Ett år efter ägarskiftet – företaget flyttar till ny lokal i Vimmerby

RST Nordic Fönster har varit igång i ett år. Nu har företaget flyttat till nya lokaler i Vimmerby. 
– Vi ser bara fördelar med flytten till Energihuset, säger Sonny Eriksson, delägare på RST Nordic Fönster. 

Annons:

Det har gått ett år sedan Gullringsborna Sonny Eriksson, Ronny Eriksson och Tom Lynbech tog över kursade fönsterföretaget Nordic Fönster och bytte namn till RST Nordic Fönster. 

Det är ett lyckat år som de tre delägarna kan se tillbaka på.

– Vi tittade på siffrorna från det gamla bolaget och la en budget baserat på det och vad vi själva tyckte att vi behövde uppnå för att kunna driva runt företaget. Vi klarade budgeten som vi satte så det gick som vi hade tänkt oss. Vi har haft jobb att göra under hela året även om december, januari och februari är lite lugnare månader på fönstersidan, säger delägaren Sonny Eriksson. 

Flytt till ny lokal i Vimmerby

RST Nordic Fönster har huserat i en lagerlokal på Rönnbergsgatan i ett års tid och flyttade till Energihusets lokaler på Vimmerbyallén tidigare i veckan. Redan när företaget drog igång pratade delägarna om att denna flytt som nu har blivit verklighet. 

– Tidigare hade vi bara en lagerlokal med ett showroom i lagret. Nu är vi i en bemannad butik där folk kan se vad vi har för produkter och komma in när som helst på dagarna. Tom (Lynbech) driver Energihuset och är delägare i vårt företag och båda företagen är fokuserade på energi. Med dagens energipriser måste man se över sitt hus och hem och fönsterbyten är en energibesparande åtgärd, säger Sonny Eriksson. 

Energihuset säljer i huvudsak kaminer och RST Nordic Fönster blir ett bra komplement. 

– Kunder kanske kommer in och ska ha en kamin och får upp ögonen för att de behöver byta fönster också. Vi blir mer synliga än vad vi har varit tidigare och placeringen är väldigt bra. 

Flytten till den nya lokalen skedde i månadsskiftet januari-februari. 

– Vi har inte fått ordning på allt utan vi har mest flyttat över alla grejer. Vi kommer strukturera om inne i butiken och skapa ett showroom med enbart fönster i en del av butiken.

Utför mindre snickeriarbeten

Sonny Eriksson ser enbart fördelar med flytten. 

– För båda bolagen blir det bättre att vara i samma lokal då det är positivt att hålla nere de fasta kostnaderna. Det är bra att ha med Tom som har drivit bolag under så pass lång tid i och med att jag och Ronny är nya inom det. Nu blir det ännu bättre när vi är i samma lokal. 

Hur går tankarna inför andra året?

– Vi hoppas självklart att vi snart går in i en högsäsong. Det rullar på bra för oss och det kommer in en hel del fönsterjobb. Fönster är den stora delen av företaget men vi utvidgar företaget och utför mindre snickeriarbeten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt