Annons:

Hon blir ny chef – nuvarande går i pension

Länsmusiken i Kalmar län får ny chef. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Hon blir ny chef – nuvarande går i pension

Den nuvarande chefen för Länsmusiken i Kalmar län har gått i pension. Nu är det klart vem som blir ny chef. Eva Söderström tillträder tjänsten.

Annons:

Den nuvarande chefen har gått i pension och under hösten har Länsmusiken i Kalmar län rekryterat en ny chef. Ett antal intervjuer har genomförts och ett antal personer togs fram som presidiet gick vidare med. 

– Det har gjort att vi fått fram en bild av vilka typ av ledare som vi sökt. Vi har sökt en stark ledare och chef som kan vara lyhörd, men också ha en fast hand när det behövs ta beslut, Peter Högberg, ordförande länsmusiken.

Tjänsten som ny chef går till Eva Söderström.

– Vi i presidiet har valt att fokusera på chefs- och ledaregenskaperna då vi anser att vi har den konstnärliga kompetensen i huset. Eva kommer tillsammans med oss i styrelsen och medarbetarna forma en organisation som kan fortsätta den positiva utveckling som vi påbörjat säger Peter Högberg.

Hon kommer från en bakgrund inom det privata näringslivet och har haft ett antal ledande positioner både nationellt och internationellt. Eva Söderström har ett gediget intresse för kultur och musik.

– När jag såg annonsen så var det som något som tog tag i mig och jag bestämde mig för att det var där som jag skulle fortsätta min karriär, äger Eva Söderström, tillträdande länsmusikchef.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt