Annons:

Vimmerby kvar bland intressenterna för en batterifabrik

Vimmerby kommun är en av de kommuner som anmält sitt intresse för den gigantiska batterifabrik som kan ge tusentals jobb. Nu ska Northvolt gå vidare med tio av de 40 kommuner som visat intresse.

Annons:

Investeringen är på 35 miljader kronor och fabrikens yta motsvarar 400 fotbollsplaner. Det gör fabriken, som ska tillverka litiumbatterier, till Europs största i sitt slag, skriver P4Kalmar.

Etableringen ska kunna ge mellan 2 000 och 3 000 nya jobb. Över 40 kommuner har visat intresse och bland dem finns Oskarshamn, Nybro och Vimmerby.

– Vi har blivit överösta av intresse av svenska kommuner. Det här är en enorm etablering som kommer få väldigt stora positiva samhällsekonomiska effekter på den region där den hamnar, säger Peter Carlsson, vd på Northvolt till P4Kalmar.

Nu ska företaget gå vidare med ett tiotal kommuner. Sedan återstår att lösa finansieringsfrågan och att finna arbetskraft. 

Senast i juni ska ett beslut komma om var fabriken hamnar. Elbilsindustrins stora sug efter batterier ligger bakom de gigantiska planerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt