Annons:

Flera lokala personer har sökt jobbet som samhällsbyggnadschef i kommunen

Kommundirektören Carolina Leijonram hoppas ha en ny samhällsbyggnadschef i januari. Foto: Vimmerby kommun/Pressbild

Flera lokala personer har sökt jobbet som samhällsbyggnadschef i kommunen

Nu har ansökningstiden för jobbet som samhällsbyggnadschef i kommunen gått ut. Totalt handlar det om tio sökande – och ett flertal är lokala.
– Det är ungefär som förväntat, säger kommundirektören Carolina Leijonram.

Annons:

Det var i mitten av november som det avslöjades att Andreas Horste, samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun, fått ett nytt jobb som vd för bostadsbolagen i Västerviks kommun.

Horste har varit samhällsbyggnadschef i kommunen sedan 2019 och tillträder sin nya tjänst våren 2023. Kommunen valde, likt flera andra rekryteringar på slutet, att söka i egen regi och via lokal annonsering.

I slutet av förra veckan gick ansökningstiden ut. Totalt tio personer har sökt den kommunala chefstjänsten. Jämförelsevis sökte 30 personer jobbet som utvecklingschef, som gick till Egon Karlsson.

– Det är ungefär som förväntat. Vi hade en aning om att det skulle vara ett lägre söktryck än till tjänsten som utvecklingschef, säger kommundirektören Carolina Leijonram. 

Är utvecklingschef mer attraktivt?

– Det gäller flera tjänster i koncernledningen, att det är så här det brukar se ut. Tjänsten som utvecklingschef väcker ett bredare intresse från flera olika håll.

Interna sökande

Av de tio sökande är endast en kvinna.

– Det är en kvinna och nio män som har sökt tjänsten. 

Är det bra namn?

– Det vet man aldrig. Inget är klart förrän det är klart. 

Fyra av de tio har lokal eller regional förankring.

– Jag känner till några sedan tidigare. 

Är det några internt i kommunen som sökt?

– Ja, det är det. 

Påbörjar nästa fas

Nu påbörjas nästa fas i rekryteringsprocessen. Det handlar om att välja ut fyra av de sökande för mer djupgående tester. 

– Vi ska ta lite kontakter med en del och undersöka om det finns ett verkligt intresse. Utefter det, beroende på svaren, skulle jag säga att vi skickar vidare fyra för testning. Efter det hoppas jag att vi landat i ett par kandidater som vi går vidare med och håller intervjuer med. Det är min huvudsakliga plan, säger Carolina Leijonram.

När kan ni vara framme vid intervjuer?

– Det beror på lite. En del kandidater är långväga och det beror på hur vi lyckas få till tider. Det är en kritisk period nu med stundande jul- och nyårshelger. Det är några viktiga moment som måste passeras och mycket kan hända. Vi är inte där än. 

När hoppas du kunna presentera en ny samhällsbyggnadschef?

– Jag hoppas att det är i januari. Men det är om vi lyckas utifrån den här planen. Behöver vi ta ett omtag, så drar det iväg ytterligare i tid. Men så här ser den nuvarande planen ut och då är förhoppningen att vi kan offentliggöra en person i januari.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt