Annons:

Öppet hus på boendet för ensamkommande:

Några av de killar som bor på boendet för ensamkommande i Locknevi.

Öppet hus på boendet för ensamkommande: "Många är intresserade"

Är du nyfiken på hur de ensamkommande flyktingungdomarna som bor i Locknevi har det? Då har du chansen att besöka dem på lördag.
Röda Villan öppnas upp för allmänheten.
– Vi upplever att det är många som är intresserade av vår verksamhet och det är många som undrar hur våra killar har skapat sin vardag här i Locknevi, säger Evelina Nilsson, på boendet.

Annons:

Hösten 2016 öppnade kommunen ett boende för ensamkommande flyktingbarn i lilla Locknevi. 

Nu vill man visa upp sin verksamhet. 

På lördags bjuds allmänheten in till Röda Villan på Nygård. 

– Först och främst ska vi ha det för att visa upp vår verksamhet. Vi upplever att det är många som är intresserade av vår verksamhet och det är många som undrar hur våra killar har skapat sin vardag här i Locknevi. Vi upplever dock att allmänheten inte vågar kontakta oss för spontana besök och då vill vi i stället erbjuda en öppning för kontakt. Vi vill också ge möjlighet att integrera sig i det svenska samhället och ser detta som en möjlighet för dem att skapa kontakter utanför boendet, säger boendets Evelina Nilsson.

15 killar

Totalt bor 15 ensamkommande killar på boendet. På lördag vill de träffa så många som möjligt. 

– Nu när vi har kommit på plats och verksamheten har hittat fungerande rutiner så vill vi bjuda in alla i Locknevi till öppet hus. Vi vill gärna att så många som möjligt kommer till oss och vi har pingis och volleyboll om någon vågar utmana oss och vi bjuder även på, säger Evelina Nilsson.

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt