Annons:

ALV:s tidigare vd riskerar att få sparken uppger Sportbladet

Mikael Ahlerup riskerar att få sparken, uppger Sportbladet. Foto: Bildbyrån

ALV:s tidigare vd riskerar att få sparken uppger Sportbladet

Det är kaos inom svensk innebandy, enligt Sportbladet. Tidningen avslöjar att förbundet startat en utredning om sin egen generalsekreterare Mikael Ahlerup, som tidigare varit vd för Astrid Lindgrens Värld. 

Annons:

Mikael Ahlerup har tidigare utsetts till årets chef i Sverige och varit vd för både Astrid Lindgrens Värld och AIK Fotboll. Chef på ALV i Vimmerby var Ahlerup i tio år. Under 2020 fick Ahlerup ett nytt toppjobb som generelsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. 

Missnöjet mot honom är stort, enligt Sportbladet, som säger sig ha pratat med flera insatta källor.

– Folk går in i väggen och mår psykiskt dåligt. Stora delar överväger att byta jobb. Det är ingen styrsel på båten över huvud taget, säger en person med insyn till tidningen. 

Har inga kommentarer

Enligt tidningens uppgifter har Ahlerup gjort förbundet mer toppstyrt och kapat banden mellan anställda och styrelse, så att all kommunikation går genom honom. Dessutom ifrågasätts hans dyra och många hotellvistelser för förbundets pengar. 

– Han har en väldigt bra lön men verkar mest sitta av tiden – när han inte åker runt och minglar. Sedan påstår han att allt som andra gjort är hans idé. Värst var förra lönerevisionen där alla som han inte tyckte om fick minsta möjliga höjning. Då blev situationen ohållbar, säger en källa.

I februari ska förbundsstyrelsen ha startat en intern utredning om Mikael Ahlerup. Enligt Sportbladet riskerar ALV:s före detta vd att få sparken om utredningen visar att han är olämplig på jobbet. 

– Jag har inga kommentarer utan att ha pratat med styrelsen först, säger Mikael Ahlerup till Sportbladet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt