Annons:

BEKRÄFTAT: Ahlerup ny vd i allsvenska nykomlingen

Mikael Ahlerup är ny vd i Dalkurd. Foto: Astrid Lindgrens Värld

BEKRÄFTAT: Ahlerup ny vd i allsvenska nykomlingen

Nu är det bekräftat. Mikael Ahlerup, tidigare vd för Astrid Lindgrens Värld, är klar som ny vd för Dalkurd i fotbollsallsvenskan.
– Jag är mycket glad över att få bli en del av Dalkurds fortsatta resa inom svensk fotboll, säger Mikael Ahlerup.

Annons:

I november förra året fick tidigare Vimmerbybon Mikael Ahlerup lämna jobbet som vd för AIK. I går skrev vi om Fotbollskanalens uppgifter att Ahlerup hade klart med ett nytt jobb, som vd för den fotbollsallsvenska nykomlingen Dalkurd.

Och i dag på förmiddagen hölls en presskonferens där den tidigare vd:n för Astrid Lindgrens Värld presenterades.

– Jag är mycket glad över att få bli en del av Dalkurds fortsatta resa inom svensk fotboll, nu i Uppsala och Allsvenskan. Det finns flera olika anledningar till att jag tackat ja till den här spännande utmaningen. Själva utmaningen är givetvis en viktig del, men också, det intryck Dalkurd gjort på mig som klubb och att de har tydliga ambitioner med sin verksamhet. Man vill bli professionella också utanför plan med en tro om att det är viktigt för att nå framgång och man är beredd att investera långsiktigt i det arbetet på längre sikt, en uppfattning jag delar, säger Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Personliga kopplingar

För Mikael Ahlerup blir jobbet också lite som att sluta cirkeln.

– Att få vara med från början och etablera en svensk elitklubb i fotboll i en ny stad är en unik möjlighet och spännande att få vara med om. Dessutom att det sker i Uppsala som jag har personliga kopplingar till gör det än roligare. Jag bodde här som barn och mina föräldrars gravplats finns i Uppsala så det är lite som att efter väldigt många år komma tillbaka

Inom klubben är man förstås nöjda med rekryteringen.

– Dalkurd har alltid haft en hög målsättning inom klubben, därför var det självklart när vi bestämt för att bygga en stark organisation gå ut och rekrytera en av Allsvenskans bästa VD:ar med erfarenhet från både storklubb och Europaspel. Mikael Ahlerup har erfarenhet från ledande befattningar inom upplevelsenäringar där han dokumenterat har byggt upp verksamheter, fått organisationer och människor att växa, vilket bland annat gav honom utmärkelsen ”Årets chef i Sverige 2011”. Med rekryteringen av Mikael har Dalkurd utöver det sportsliga påbörjat en organisationsresa med målsättning att långsiktigt bli en professionell och stabil klubb som konkurrerar i toppen, säger Evin Cetin, styrelseledamot och ansvarig för VD-rekryteringsarbetet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt