Annons:

Här är Ahlerups nya jobb – tillbaka i nöjesbranschen

Mikael Ahlerup har gjort klart med ett nytt jobb. Foto: Astrid Lindgrens Värld

Här är Ahlerups nya jobb – tillbaka i nöjesbranschen

ALV:s förra chef Mikael Ahlerup återgår till upplevelsebranschen. Ahlerup blir ny vd i Lundgruppen som bland annat driver Skåne Djurpark.

Annons:

Mikael Ahlerup var en stor del i Astrid Lindgrens Världs utveckling och innehöll vd-posten i ALV i tio år. Sedan dess har han varit vd i AIK Fotboll och Dalkurd.

Nu är nästa jobb klart. Ahlerup blir vd för Lundgruppen som har verksamhet i både Norge och Sverige. Företagets nöjesplatser hade två miljoner besökare förra året och omsatte 285 miljoner.

Koncernen driver bland annat ett tivoli i Oslo och Skåne Djurpark.  Ahlerup har suttit i bolaget styrelse sedan tidigare.

– Mikael startade den 1 augusti och har tagit stafettpinnen fram till maj nästa år. Vi har jobbat i flera år med att bygga en stark grupp inom upplevelsenäringen i linje med vår vision om att skapa "Skandinaviens Disney". Att Mikael tillträder som koncernchef är en del av den planen. Vi alla inom Lundgruppen-familjen gläder oss åt att Mikael startar, säger Håkon Lund, som är fjärde generation av ägare, i ett pressmeddelande.

Mikael Ahlerup:

– Genom mitt arbete i deras styrelse har jag haft möjlighet att följa Lund Gruppen på nära håll och är mycket imponerad av deras arbete och utveckling. Att för kommande året få vara med och bidra till utvecklingen av Lundkoncernen samt de enskilda framgångsrika företagen känns väldigt inspirerande och roligt, jag är stolt och glad över förtroendet jag fått. Lund Gruppen har en tydlig vision och ett tydligt mål att växa både i Sverige och Norge, potentialen att nå dessa mål är stora tror jag, säger Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt