Annons:

Renoveringen igång – biosalongen förses med nya stolar, bord och mugghållare

Vimmerby Bio har påbörjat renoveringen av Terrassen, biosalongen på övervåningen. När renoveringen är färdig har salongen försetts med nya, bekväma stolar, bord och mugghållare. Foto: Vimmerby Bio

Renoveringen igång – biosalongen förses med nya stolar, bord och mugghållare

Vimmerby Bios ägare vill förbättra upplevelsen för besökarna. Renoveringen av Terrassen, biosalongen på övervåningen, är igång. 
– Det blir fyra rader istället för dagens sex rader och ordentligt med benutrymme, säger Tina Karlsson, som äger biografen tillsammans med Mikael Bengtsson. 

Annons:

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson driver Vimmerby Bio, en av deras totalt sju biografer på olika orter i Sverige, och har många idéer för hur de ska göra förbättringar i salongerna – Terrassen på övervåningen och Grand på entréplan. Renoveringen av Terrassen inleddes förra veckan. 

– Jättekul att vara igång även om arbetet har stött på patrull och tagit längre tid än vad vi kanske hade väntat oss. Det kommer i slutändan bli mycket bättre och det är värt att det tar lite extra tid, säger Tina Karlsson. 

Nya stolar och mugghållare i Terrassen

Ägarna har erfarenhet av att renovera biosalonger och raderna byggs om helt och hållet i Terrassen.

– Det var egentligen inte tanken från början, men vi kände att det är bäst att köra fullt ut. Gradängen (trappstegsformad avsats) är redan byggd i flera etapper. När vi började öppna upp golvet för att se hur det såg ut under så var det först ett sluttande golv, sedan en utbyggnad och sedan ytterligare en utbyggnad. Vi har varit begränsade i hur mycket vi har kunnat riva, säger Tina Karlsson. 

Det blir fyra rader istället för dagens sex rader och ordentligt med benutrymme när besökarna får möjlighet att slå sig ner i nya, fräscha, blå biostolar. Antalet platser i Terrassen blir färre, en minskning från dagens 62 stolar till cirka 40.  

– Det kommer bli betydligt bättre än vad det har varit tidigare. Vi satsar på bekväma stolar, bord i olika konstellationer och mugghållare. Bara att få dit en mugghållare kommer bli en enorm skillnad. 

När kommer ni vara klara med renoveringen i Terrassen?

– Vår målsättning var från början att vi skulle ha varit färdiga den gångna helgen, men vi tycker att det ska bli så bra som möjligt när vi ändå genomför renoveringen. Vi har insett att vi måste göra det hela vägen och då får vi göra det. Vi har väl snart kommit halvvägs, men vi vågar inte utannonsera ett datum förrän vi ser att vi snart är i hamn. 

Inga åtgärder i Grand nu

Bioägarna tittar dessutom på flera åtgärder i Grand, den större biosalongen.

– Vi tar ett projekt i taget och ekonomin får styra det vi gör. Det är ett lite större projekt i Grand, säger Tina Karlsson och fortsätter: 

– Vi ska flytta en vägg för att skapa en större foajé. Det behövs dessutom en ny matta och nya stolar. Lutningen är ganska dålig så vi kanske vill göra något med lutningen på de bakre raderna, jag vet inte exakt hur mycket vi kan göra i och med att maskinrummet är rätt lågt. 

De går fortfarande och väntar på tekniska delar för att byta ljudet i Grand. 

– Vi har aldrig hört att publiken har klagat på att ljudet är dåligt, men vi själva upplever att det är dåligt. Vi har inte fått besked från leverantören om när vi får de sista delarna. När vi byter ljudet i Grand kommer vi flytta upp delar av ljudet från Grand till Terrassen. Det kommer leda till att Terrassen får bättre ljud framöver.  

Den lilla utbuktningen med tre rader längst bak i Grand-lokalen vill ägarna plocka bort för att skapa en foajé.

– Vi gör det av två anledningar. Befintlig foajé är för liten och det hade varit så skönt om vi hade kunnat skapa en större foajé då folk har ingenstans att vänta på filmen om inte salongsdörrarna är öppna och de kan gå in. Den andra anledningen är att akustiken blir sämre i Grand eftersom ljudet studsar ut i utbuktningen. 

Så blir upplägget i sommar

Biografen har för avsikt att hålla öppet precis som vanligt i sommar förutom från midsommarveckan. 

– Det vi har bestämt är att vi kommer hålla stängt midsommarveckan, annars är planen att hålla öppet i sommar. Det beror på hur mycket personal vi har. Vi tror att Vimmerby kan vara en sommarstad där man faktiskt går på bio i juli och augusti. I turiststäder likt Laholm och Piteå går turister på bio och jag hoppas att det blir samma sak i Vimmerby. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt