Annons:

  • Rekordförsäljaren har bott i Hultsfred –

    I september fick rekordförsäljaren Murhaf Hamid, som bott två år i Hultsfred, träffa drottning Silvia som gav honom ett diplom för "Årets engagemang" sedan han sålt Majblommor för över fem miljoner kronor. Foto: Elin Åberg, Majblomman

  • Rekordförsäljaren har bott i Hultsfred –

    Så här glad var Murhaf Hamid när han fick öppna ett eget konto där provisionen sattes in. "Eftersom han är asylsökande och saknar personnummer och identitetshandlingar kan han inte använda sig av pengarna", säger familjens goda vän Leila Ourahmane. Foto: Privat

Rekordförsäljaren har bott i Hultsfred – "Har många fina minnen där ifrån"

Murhaf Hamid, som sålde Majblommor för drygt fem miljoner kronor, har bott i Hultsfred i ett par år. På Lindblomskolan minns man honom väl.
– Roligt att se att det gått så bra för honom, säger rektor Jessica Andersson Landholm.

Annons:

Tolvårige Murhaf Hamids rekordförsäljning av Majblommor tidigare i år har väl knappast undgått någon.

Men försäljningen startade allt annat än lätt, när han möttes av otrevliga människor som föste bort honom. Det var först när familjens vän Leila Ourahmane berättade om hans erfarenheter på sociala medier som försäljningen tog fart, i huvudsak den digitala varianten.

Och vilken fart det blev sedan. Det blev rekordförsäljning med över fem miljoner kronor.

Fått träffa drottning Silvia

Det har kallats en hjälteinsats och gav honom också möjligheten att träffa Drottning Silvia i september, när hon personligen lämnade över ett diplom till Murhaf Hamid, som fick utmärkelsen ”Årets engagemang”.

– Det var kul att få åka till Stockholm igen och lite häftigt att vara på slottet. Jag har bara sett bilder innan på hur det ser ut, säger Murhaf Hamid via Leila Ourahmane som ställt frågorna till honom.

Har kvar sina kompisar i Hultsfred

Idag bor Murhaf Hamid i Glimåkra. Det få känner till är att han bott i Hultsfred och gått på Lindblomskolan

– Det var kul att bo i Hultsfred, jag har många fina minnen därifrån. Skolan var bra och lärarna var snälla. Jag har kvar mina kompisar som bor där, säger han.

Rektor Jessica Andersson Landholm och hennes kollegor minns Murhaf Hamid väl.

– Ja, det är en elev jag minns väl. Han var elev hos oss under åren 2018-2020, han slutade och flyttade till annan kommun när han gick våren i årskurs två. Då när kommunen sa upp sitt avtal av bostäder med Migrationsverket och väldigt många av våra nyanlände elever placerades i andra kommuner, säger Jessica Andersson Landholm.

Han sålde dock aldrig Majblommor under sina år i Hultsfred, det är först på mellanstadiet den möjligheten ges.

– Det väldigt kul att se att han lyckats så väl och haft ett sådant engagemang i detta med att sälja majblommor. Roligt att se att det gått så bra för honom.

"Skulle helst vilja köpa ett uppehållstillstånd" 

Tio procent av succéförsäljningen har betalats ut i provision till Murhaf Hamid. Leila Ourahmane kan dock berätta att han inte fått några pengar.

– Majblomman har betalat ut pengarna som står på ett sparkonto som han fick öppna tack vare att han är lokalkändis. Han har också fått en överförmyndare, men eftersom Murhaf är asylsökande och saknar personnummer och identitetshandlingar kan han inte betala ut några pengar till Murhaf, förklarar hon.

Själv säger sig Murhaf Hamid helst av allt vilja köpa ett uppehållstillstånd för pengarna.

– Men det går ju inte. Jag vill spara till framtiden men också köpa presenter till min familj.

Hur var det att sälja så många Majblommor?

– Det var häftigt att sätta ett sånt rekord, jag tror ingen kommer i närheten av det igen, eller jo kanske jag nästa år haha.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt