Annons:

Vimmerbyelever nöjda efter helg i kemins tecken:

Neema Fredriksson, Linn Arvidsson, Elias Holmberg, Torsten Bergman och Enzo Shah var Vimmerby gymnasiums representanter på Berzeliusdagarna i Stockholm. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyelever nöjda efter helg i kemins tecken: "Fick ännu fler val"

Sex elever från Vimmerby gymnasiums naturvetenskapliga program deltog på den 69:e upplagan av Berzeliusdagarna på Stockholms universitet. 
– Vi är nöjda med helgen, säger natureleverna Neema Fredriksson och Linn Ivarsson.

Annons:

Svenska Kemisamfundet har anordnat Berzeliusdagarna sedan 1956 med syftet att ge svenska gymnasieelever en inblick i vad det innebär att studera kemi på högskola och vad man jobbar med som kemist. 

Sex elever i årskurs två på naturvetenskapliga programmet på Vimmerby gymnasium fick godkänt resultat i kemiolympiaden, en kunskapstävling i kemi för gymnasieelever, och bjöds in till Berzeliusdagarna i Stockholm. 

Framstående forskare från såväl akademi som industri inom kemins alla grenar höll föreläsningar om sin forskning, arbetssituation och värdet av naturvetenskaplig utbildning.

– Den stora grejen var att de hade tagit in många talare från olika universitet som talade om sin forskning för att få oss mer insatta inom de olika forskningsområdena. Vi kände att vi fick ännu fler val och insåg vad det finns för möjligheter. Det var saker som man inte visste fanns tidigare, säger Neema Fredriksson och Linn Arvidsson.

"Positivt och roligt"

Elias Holmberg, Torsten Bergman och Enzo Shah var nöjda och belåtna efter helgen på Stockholms universitet. 

– Det var mycket positivt, roligt och intressant. Vi fick del av inspirerande och lärorika föreläsningar och en inblick i forskningsvärlden, just specifikt kemi, säger Elias, Torsten och Enzo. 

Gymnasisterna får sitt deltagande bekostat genom stipendier från företag och föreningar. Lions Club Vimmerby och Åbro Bryggeri gjorde det möjligt för Vimmerbyeleverna att åka iväg på Berzeliusdagarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt