Annons:

  • Danseleverna bjuder in till läskig slutproduktion i sjukhusmiljö

    Efter månader av förberedelser är det skarpt läge för Vimmerby gymnasiums dansprofil som bjuder in allmänheten till tre föreställningar i helgen. Tittarna får göra sig beredda på en läskig show i sjukhusmiljö. Foto: Ossian Mathiasson

  • Danseleverna bjuder in till läskig slutproduktion i sjukhusmiljö

    Thili Rönn, Natalia Bukowska, Sara Jonmyren, Alice Palmgård, Sofie Brink, Thale Reichenberger, Julia Bodman, Cornelia Sjökvist, Tuva Eriksson och Inanna Davidsson ligger bakom dansföreställningen som de har jobbat med sedan i höstas. Foto: Ossian Mathiasson

Danseleverna bjuder in till läskig slutproduktion i sjukhusmiljö

Avgångseleverna på Vimmerby gymnasiums dansprofil är redo för sin slutproduktion med en föreställning på fredag och två på lördag.
– Det är en läskig föreställning med sjukhustema, säger Thale Reichenberger. 

Annons:

På fredag har dansprofilen på Vimmerby gymnasium premiär för sin föreställning som visas för allmänheten vid tre tillfällen – fredag kväll, lördag eftermiddag och lördag kväll – i Kulturskolans teater. 

Dansföreställningen har de tio årskurs tre-eleverna på dansprofilen planerat och jobbat med sedan i höstas. Nu ser eleverna fram emot att få visa upp den färdiga produkten för familj, släkt och vänner. 

– Vissa elever är nog lite nervösa över att vi inte riktigt har allt fixat, men jag själv känner mig väldigt taggad. Jag tycker att allt börjar falla på plats nu, säger Thale Reichenberger. 

– Jag tror att alla är lite nervösa, men de är också väldigt taggade för att vi har hållit på med det under så lång tid. Det ska bli roligt att visa upp vad vi har åstadkommit, säger Inanna Davidsson.

Eleverna har förberett sig för slutproduktionen sedan i höstas.

– Till en början bollade vi olika idéer och när vi kom på den här idén blev det bara bättre och bättre. Det har varit intressant att ta del av alla olika idéer och hur vi till slut kunde komma överens om denna idé. Man följer en historia, säger Inanna Davidsson. 

"Vill inte spoila för mycket"

Inanna och Thale berättar att årets föreställning bygger på en sammansatt berättelse i dåtidens sjukhusmiljö. 

– Man vill inte spoila för mycket, men det ska föreställa att man befinner sig på ett sjukhus där man följer den röda tråd som vi har skapat med patienter och läkare. Det är dåtidsbaserat och inget modernt sjukhus, säger Thale Reichenberger. 

Alla deltagande elever har skapat varsin koreografi och varit med i skapandet av föreställningen som pågår i ungefär en timme. 

– Vi hade i början en idé på det stora hela som vi kom överens om. Sedan känns det som att alla har fått göra sin egen grej vad gäller koreografi, säger Thale Reichenberger. 

De senaste veckorna har innehållit mycket repetitioner och eleverna har dessutom fått jobba med andra saker för att möjliggöra föreställningarna. Thale har jobbat med sponsring och Inanna fixat med filmer som ska visas på projektorn.

– Det har varit lärorikt att få ha sin egen roll där man lär sig mycket, säger Thale och Inanna. 

Det finns fortfarande biljetter kvar till helgens tre föreställningar i Kulturskolans teater. 

Följande elever går i årskurs tre på gymnasiets dansprofil: Thili Rönn, Natalia Bukowska, Sara Jonmyren, Alice Palmgård, Sofie Brink, Thale Reichenberger, Julia Bodman, Cornelia Sjökvist, Tuva Eriksson och Inanna Davidsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt