Annons:

Efter brotten i Vimmerby – nu ageras det direkt:

Tomas Peterson och Marie Nicholson berättade att man från kommunens sida agerar omedelbart efter den senaste tidens händelser.

Efter brotten i Vimmerby – nu ageras det direkt: "Måste göras"

Efter den grova våldtäkten, ett flertal inbrott och rån agerar nu kommunledningen. Omedelbart kommer belysningen att öka i Vimmerby.
– Vi tar det här väldigt allvarligt och det får inte bli någon formell långbänk, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Med anledningen av den senaste tidens otäcka händelser i Vimmerby bjöd Moderaterna på torsdagen in till en presskonferens. Där förkunnade kommunalrådet Tomas Peterson (M) att man agerar omedelbart. 

– Det här är väldigt allvarligt och för oss är det en hjärtefråga att ha ordning och reda. En del saker kommer vi göra omgående: lamporna i Vimmerby får banne mig tändas upp, så är det bara, det ska vi inom Moderaterna se till. Vi ökar på belysningen runt omkring Kungsparken – det är något vi måste ha råd med, det är en så pass viktig samhälls- och trygghetsfråga. Vi kommer även röja buskar och sly och förbättra belysningen uppe vid tennishallen, säger Tomas Peterson. 

Enligt de moderata företrädarna på presskonferensen är endast varannan gatlampa tänd i Vimmerby efter klockan 22. Nu ska det bli ändring på det. 

– Det är en merkostnad, men vi ska omedelbart se till att det tänds fullt ut. Det är en liten kostnad i förhållande till vilken trygghetsförbättrande åtgärd det här, säger Marie Nicholson (M).

– Det är nu det behövs. Vi har inte tid med att det blir någon formell långbänk innan ett sådant beslut kan tas, fyller Peterson i.

Kommunalrådet säger att man inte ens behöver lyfta det här i kommunstyrelsen först – utan agerar med en gång. 

– Vi säger till att nu gör vi så här.

Vill ha in förslag från allmänheten

Pengarna ska tas från oförutsedda medel. På ett helår handlar det om 300 000 kronor.

– Vi ska även se över buskröjningen så det inte går att gömma sig, säger Nicholson. 

Från allmänheten vill de gärna få in förslag på fler områden där det krävs åtgärder. 

– Om det finns fler ställen där allmänheten känner sig osäkra vill vi gärna åtgärda det på alla sätt det går. 

Några ytterligare omedelbara åtgärder handlar det inte om. Det är inte aktuellt med kommunala ordningsvakter, säger Tomas Peterson. 

Mer från presskonferensen senare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt