Annons:

STATLIGA JOBB TILL VIMMERBY – NYTT SERVICEKONTOR

Civilminster Ardalan Shekarabi (mitten) presenterade tillsammans med statsministern Stefan Löfven ett nytt servicekontor i Vimmerby. Foto: Socialdemokraterna

STATLIGA JOBB TILL VIMMERBY – NYTT SERVICEKONTOR

Den statliga närvaron i Vimmerby ökar rejält. Det meddelade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi på en pressträff i Kramfors nyss.
Ett nytt servicekontor etableras i Vimmerby.
– Ingen ska känna sig övergiven av staten. Vi måste se till att det går att få personlig service och hjälp med vardagliga myndighetsärenden i hela vårt land, oavsett om du bor i Kramfors eller Vivalla, Vimmerby eller Rosengård, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Annons:

Redan när civilministern Ardalan Shekarabi (S) besökte Vimmerby den 25 oktober öppnade han för att den statliga närvaron i Vimmerby skulle förbättras. 

Så här sade han på en pressträff:

– Här har det lagts ned och på vissa ställen har det byggts ut. Vi ser ett behov av att agera snabbt. Jag vill inte säga nu att det innebär ett servicekontor här, men vi ska redovisa samlat vilka orter det handlar om, men vi tittar på var den statliga närvaron är som svagast och det här är en kommun som fått en kraftig försämring. 

Strax efter klockan 15 på tisdagen kom alltså beskedet att ett nytt servicekontor etableras i Vimmerby. Det innebär att Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten återvänder till Vimmerby. 

– Det är slut på den förra regeringens Stockholmsfixering. Nu gäller hela Sverige-fixeringen. Ingen del av landet ska känna sig övergiven och Sverige ska hålla ihop. Alla delar har stor betydelse och våra investeringar ska komma alla till gagn. Det gäller investerinar i vår välfärd, vår miljö och vår trygghet, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en presskonferens i Kramfors.

Ska öppnas i juni

Tio nya servicekontor öppnas i Sverige och det är på glesbygden och i särskilt utsatta områden. Vimmerby är en av orterna som får ett nytt servicekontor. 

– Man ska kunna uträtta sina myndighetsärenden och det handlar om Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Skatteverket, säger Ardalan Shekarabi (S).

Det statliga servicekontoret ska öppnas senast 30 juni 2018 i Vimmerby.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt