Annons:

DEBATT: Utlovat servicekontor på plats i Vimmerby

Ardalan Shekarabi inviger servicekontoret i Vimmerby i dag. Foto: Kristian Pohl

DEBATT: Utlovat servicekontor på plats i Vimmerby

På dagen sex månader efter att vi presenterat nyheten att vi öppnar ett statligt servicekontor i Vimmerby så kan vi nu välkomna medborgarna. Vi levererar det vi lovar. Från och med idag finns Skattemyndigheten, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten på plats.
Hela Sverige ska ta del av statlig service – utan tvekan!

Annons:

Efter lång tid av utarmning av landsbygden beslutade regeringen att vända trenden genom att omlokalisera myndigheter från Stockholm och bygga ut den statliga servicen. Sverige är starkare när vi håller ihop och statlig service ska finnas nära landets alla medborgare.

Den 5 december 2017 presenterade regeringen en rad konkreta åtgärder för att uppfylla löftet. Vimmerbys nya servicekontor var en del i det paketet. Många var skeptiska och talade om valfläsk och tomma löften. Så jobbar inte vi. När samhället går att förändra till det bättre så är det självklart det vi ska göra.

Viktig pusselbit 

Nu, exakt på dagen sex månader senare, inviger vi servicekontoret i Vimmerby.  Kontoret är en liten, men viktig, pusselbit i en stor satsning från regeringen. Vimmerbykontoret är en symbol för att Stockholmsfixeringen verkligen satts åt sidan för en Sverigefixering.

Satsningen har inneburit att flera myndigheter omlokaliserats från Stockholm till andra delar av landet. Bland annat har vi E-hälsomyndigheten i Kalmar och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i Växjö.

Regeringen bedriver en politik för att öka den statliga närvaron i hela landet. Det bygger i grunden på att hela Sverige ska hålla ihop och att det måste finnas en sammanhållning i samhället.

 En viktig symbol

När regeringen planerar för en helt ny myndighet så ska alltid utgångsläget vara att myndigheten lokaliseras utanför Stockholms län. Det ska helt enkelt inte råda någon tvekan om att vi socialdemokrater menar allvar när vi säger att hela landet ska leva. Människor och olika delar av landet ska inte känna sig övergivna av staten. Det handlar också om att ta till vara på den kompetens som vi vet finns överallt.

Vi socialdemokrater vill att alla medborgare ska ta del av att det nu går mycket bra för landet. Vi har bytt ut skattesänkarpolitiken mot investeringar i samhällsbygget – och det har gett resultat. Fler jobbar och färre är arbetslösa. Nu är det möjligt att lösa de stora samhällsproblemen!  

Idag välkomnar vi er till det nya servicekontoret i Vimmerby! Kontoret är en viktig symbol som visar att förändring är möjlig. Att ta en socialdemokratisk valsedel den 9 september är en garanti för satsningar i hela landet även under den kommande mandatperioden.    

Ardalan Shekarabi, civilminister

Helen Nilsson, kommunalråd, (S), Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt