Annons:

  • Första spadtaget för nya bostäder i Vimmerby: ”Allt är klart i januari”

    På måndagen tog Tomas Petersson (M), Helen Nilsson (S); Andreas Horste och Anne-Louise Gustafsson det första spadtaget till nya bostadsrätter i kvarteret Stören i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

  • Första spadtaget för nya bostäder i Vimmerby: ”Allt är klart i januari”

    Henrik Lindblad, vd för FB Bostad, är glad över att Vimmerby ska få nya bostadsrätter och att en naturlig flyttcirkus drar igång.

  • Första spadtaget för nya bostäder i Vimmerby: ”Allt är klart i januari”

    Magnus Boberg på Fastighetsbyrån i Vimmerby.

  • Första spadtaget för nya bostäder i Vimmerby: ”Allt är klart i januari”

    Fastighetsbyrån, Vimmerby Sparbank, FB Bostad, entreprenörer, politiker, tjänstemän och flera köpare fanns på plats under det första spadtaget.

Första spadtaget för nya bostäder i Vimmerby: ”Allt är klart i januari”

Första spadtaget är taget för de 16 nya bostadsrätterna i Vimmerby. FB Bostads vd Henrik Lindblad summerade det som en glädjens dag för Vimmerby.
– Om ett år står vi här och har den första visningen. Det ser jag fram emot, säger han.

Annons:

Bostadsbristen i Vimmerby är stor och har varit det i flera år. 

Nu blir det ändring på det.

Byggnationen av bostadsrätterna i kvarteret Stören i Vimmerby inleds i morgon med att de två byggnaderna på området ska jämnas med marken.  

De fick ta första spadtagen

I dag hölls en invigningsceremoni och det togs ett första symboliskt spadtag på Stören där FB Bostad ska bygga 16 bostadsrätter.

Kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Petersson (M), samhällsbyggnadchefen Andreas Horste och Anne-Louise Gustafsson, som ska flytta in en lägenhet med sin man Ove Gustafsson, fick fatta varsin spade och ta de första spadtagen till de nya bostadsrätterna.

– Vi tycker att det är jätteroligt att få vara med i projektet och satsa i just Vimmerby. Vi har haft ett nära samarbete med kommunen, banken, mäklarna och vi har fått kundernas förtroende, det är vi jätteglada för, säger Henrik Lindblad, vd för det Göteborgsbaserade företaget FB Bostad.

Husen kommer upp på en dag

Efter rivningsarbetet som inleds i morgon blir det markarbete och anläggningsarbete. Man gjuter plattorna som husen ska stå på och själva byggandet av husen tar inte lång tid.

– Under markarbetet får man en känsla av att det inte händer någonting och helt plötsligt står husen bara där. Det tar ungefär en dag att bygga ett sånt hus, det går fort. Sen ska väggar, golv och golv sättas upp och enligt vår plan är det inflyttning i mitten av januari 2019, säger Henrik Lindblad.

Vad tror du att det kommer betyda för Vimmerby?

– Jag tror att det är väldigt positivt att man kan få igång den naturliga flyttcirkusen som ska finnas i ett samhälle. För äldre människor är det perfekt, de orkar kanske inte med sin villa och vill flytta till en enklare bostad som är marknära, nyproducerad och enkel att ta hand om. Då innebär det att unga familjer flyttar ut till husen och det har inte riktigt funnits i Vimmerby. Nu är vi med och skapar den möjligheten, det känns jätteroligt.

"Det är nu det börjar"

Han tycker också att samarbetet med Vimmerby kommun har flutit på bra.

– Det har gått smidigt, det är alltid fram och tillbaka och det ska det vara. Man ska respektera den demokratiska processen som finns kring den här typen av projekt. Vi kan bara tycka att det har fungerat väldigt bra, både med politikerna och med tjänstemännen. Det har funnits en hel del att lösa men vi är jättenöjda. Vi känner att vi har fått ett stort förtroende av Vimmerby kommun.

Om allt går som det ska blir det inflyttning i januari nästa år och Lindblad poängterar att arbetet precis har börjat.  

– Det är en stor bit kvar. Jag har stor respekt för den byggprocess som kommer vara här. Inget är klart, det är nu det börjar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt