Annons:

KOMMUNEN FICK STÄNGA CHARKEN – ”ALLT ÄR FIXAT”

Hultsfreds Livs charkhantering stängdes tillfälligt, men nu är bristerna åtgärdade. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

KOMMUNEN FICK STÄNGA CHARKEN – ”ALLT ÄR FIXAT”

Hanteringen av kött var så dålig att kommunen valde att omedelbart stänga charken. Nu har bristerna åtgärdats och livsmedelsbutiken i Hultsfred har fått öppna sin charkdisk igen.

Annons:

Butiken det handlar om är Hultsfreds Livs. Beslutet fattades efter en inspektion den 12 mars. Inspektören hittade flera allvarliga brister och valde att omedelbart utfärda ett förbud.

Bland annat förvarades ett halvt lamm på en smutsig kartong utan emballering. Det fanns också kött som inte förvarades i tillräcklig kyla. På golvet hittade man också några påsar med köttbitar med ben som inte gick att identifiera.

Personalen klev rakt in i köttdisken i privata kläder och skor. Man expedierade kunder utan att ens tvätta händerna. Dessutom saknade medarbetarna kunskaper för att hantera rått kött på ett säkert sätt.

Totalt fick butiken kritik på åtta punkter.

"Har fått öppna igen"

Butikens ägare Khaldoun Bachnak driver även Vimmerby Livs i Vimmerby. Han berättar att bristerna omedelbart åtgärdades och livsmedelsinspektörerna drog tillbaka förbudet. 

– Allt är fixat och vi har fått öppna igen. Jag har öppnat en ny butik i Västervik och inte haft tillräckligt bra kontroll. Det har varit ny personal som inte hanterat det här på ett bra sätt, men vi har fixat det nu, säger han.

Kan kunderna vara trygga med produkterna ni säljer?

– Det kan de absolut vara. Kunderna litar på oss. Det är därför de kommer och handlar. Vi har inte fått några klagomål från kunder. Kött är känsligt, men vi har fått ordning på det nu.

Butiken har även fått kritik för att sälja varor som passerat bäst före-datum.

– Jag köpte butiken med varor i och har inte hunnit kolla alla märkningar. Vi har kastat två skåpbilar med varor, men missade vissa saker. Vi kommer fortsätta rensa framöver. Jag skulle haft bättre koll.

Kötthanteringen kommer att kontrolleras extra noggrant framöver. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt