Annons:

STENHÅRD KRITIK: ”DÖDSSTÖTEN FÖR GULLRINGEN”

Gullringsbon Bjarne Lynbech är orolig för vad som händer när kontoret rivs. Foto: Linus Johansson

STENHÅRD KRITIK: ”DÖDSSTÖTEN FÖR GULLRINGEN”

I höst inleds rivningen av en av kommunens mest omdiskuterade fastigheter. Gullringshus gamla kontor kommer att jämnas med marken med start i september månad.
– Det här är dödsstöten för Gullringen som samhälle, säger invånaren Bjarne Lynbech.

Annons:

Tidigare i kväll kunde Dagens Vimmerby avslöja att rivningen av Gullringshus inleds i september i år.

Beslutet får omedelbart stenhård kritik. Moderaten och Gullringsbon Bjarne Lynbech (M) är upprörd:

– Jag har ont i hjärtat i dag. Kontorsbyggnaden är en symbol för Gullringen och det är hur enkelt som helst att bygga om den till lägenheter. Jag tog själv fram ritningar som skulle ge 18 lägenheter och vi har inga lediga lägenheter i Gullringen i dag och 250 är anställda på BoKlok. Jag tycker att det är helt galet att riva fastigheten.

Hur ser du på Ansgarius Svenssons beslut?

– Jag tycker inte om det och jag har sagt att jag kommer samla hela samhället den dag grävmaskinerna kommer. Det gör så ont i mitt hjärta att kontoret kommer försvinna. Samtidigt förstår jag Bengt för han erbjöd kontoret till kommunen och de visade inget intresse. Utan Bengt hade inte Gullringen existerat och hur många skattekronor har inte Gullringshus bidragit med?

 "Skulle ha köpt fastigheten"

2014 erbjöd Ansgarius Svensson kommunen att köpa fastigheten för en krona. Dessutom skickade han med ett driftbidrag som skulle räcka i ett par år.

– Kommunen skulle ha köpt fasigheten och byggt om den till lägenheter. ALV behöver alltid bostäder och man skulle kunna låta dem köpa VEMAB och flytta ut VEMAB hit. Jag är rädd för att det här är dödsstöten för Gullringen och att affären och bageriet kommer försvinna.

Samtidigt så har de klarat sig utan verksamhet i kontoret i 25 år?

– Ja, men får vi inte hit folk så minskar omsättningen och det blir svårare. Jag kopplar det här till att man börjar riva ned samhället. Går man in i fastigheten så tror man att det var verksamhet där i går, Bengt har lagt ned en enorm möda på fastigheten.

DV har varit i kontakt med Bengt Ansgarius Svensson som inte ville kommentera beslutet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt