Annons:

NU RIVS KONTORET I GULLRINGEN – SE VIDEO HÄR

Nu har rivningen av Gullringshus kontor i Gullringen inletts på allvar.

NU RIVS KONTORET I GULLRINGEN – SE VIDEO HÄR

Rivningen av en av kommunens mest omdiskuterade fastigheter är igång. Gullringshuskontoret ska jämnas med marken – och nu har det anrika företagets kontorsbyggnad börjat rivas.

Annons:

Gullringshus är ett mycket anrikt företag som länge var en av kommunens allra största arbetsgivare. Företaget stod på sin topp i slutet av 80-talet och hade då cirka 550 anställda. 

Men sedan kom krisen för husindustrin. I början av 90-talet varslades samtliga anställda om uppsägning och produktionen lades i malpåse. Vid det tillfället jobbade 70 procent av arbetarna i Gullringen på företaget och Gullringshus var en av Sveriges tre största husleverantörer.

Gullringshus kom aldrig tillbaka – även om BoKlok numera har verksamhet på orten.

Ett minne av det anrika Gullringshus har dock alltid funnits kvar. Den ståtliga kontorsbyggnaden, som uppfördes i slutet av 60-talet, har stått kvar och också rustats upp genom åren. Detta trots att det inte varit någon verksamhet i lokalerna. 

"Visst är det tragiskt"

Diskussionen om att riva kontoret har pågått länge. Kommunen fick ett erbjudande av ägaren Bengt Ansgarius Svensson att ta över fastigheten för en krona – ett erbjudande kommunen tackade nej till. 

Nu har rivningen av kontoret inletts. 

– Visst är det tragiskt på ett sätt och det hade varit roligt om det blivit någon verksamhet. Men det har varit tomt i 25 år, det kan inte stå tomt i tio år till. Då blir det ett spökhus istället. Hittar man ingen ägare som vill ta över så gör man inte det, sa Johan Blomberg, ansvarig för rivningen, i våras.

Här nedan kan ni se en video på att rivningen verkligen är igång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt