Annons:

  • Välkänd författare föreläste för mängder av kommunanställda

    Thomas Eriksson föreläste i Vimmerby i fredags. Foto: Pressbild

  • Välkänd författare föreläste för mängder av kommunanställda

Välkänd författare föreläste för mängder av kommunanställda

Thomas Eriksson har gjort stor succé med sin bok ”Omgiven av idioter”. I fredags höll han i två föreläsningar som totalt samlade cirka 700 kommunanställda.
– Han beskriver på ett sådant sätt att man kan ta till sig det och känner igen sig i många relationer, både när det gäller familj och jobb, säger kommunchefen Carolina Leijonram.

Annons:

Vimmerby kommun har tilldelats nya projektmedel av Tillväxtverket för att implementera SLUS-arbetet i tjänstemannakåren.

I projektet ingår två föreläsningsdagar med Thomas Eriksson och Christina Stielli. I fredags såg totalt cirka 700 kommunanställda Thomas Erikssons två föreläsningar i Stora Mässhallen vid Hotell Ronja.

Stielli kommer till Vimmerby i höst. Budgeten för föreläsningar liggar på omkring 120 000 kronor.

– Jag tror aldrig att vi någonsin haft ett sådant här tillfälle där alla förvaltningar har möjlighet att lyssna på samma budskap. Vi vill ha personer som har goda referenser och ett bra budskap som går i linje med det vi vill och det tycker jag att vi lyckats med genom de här två föreläsarna. Vi tror att det ger ett mervärde för vår organisation och vill använda projektpengarna vi fått tilldelade. Vi klarar de här föreläsningarna inom den här budgeten och det är svårt för oss att få loss den typen av belopp i vanliga fall. Vi är glada att Tillväxtverket visar en sådan tilltro till vårt projekt, säger kommunchefen Carolina Leijonram. 

"Får mindre energispill" 

Thomas Eriksson är författare och en flitigt anlitad föreläsare. Hans bok ”Omgiven av idioter” är översatt till över 20 språk och har sålts i 350 000 exemplar bara i Sverige. Boken handlar om kommunikation, mänskligt beteende och olika människotyper.

I föreläsningen pratade han bland annat om introverta och extroverta personligheter och hur de olika typerna behöver bemötas.

– Thomas pratar mycket om vikten av kommunikation och att man ska ha egen insikt om hur man själv fungerar. Man får mindre energispill om man får upp ögonen för vem som är mottagare. Jag tror att vi alla varit med om att det är svårt att få fram det vi vill. Avsikten från vår sida är att öka medvetenheten och att ha större respekt och förståelse för att olika är bra. Det leder utvecklingen framåt för både medarbetare och hela organisationen.

Vilka delar gör ni mer i projektet?

– Det är att ta fram en handlingsplan för hur vi ska göra framöver. Det är det vi håller på med nu. SLUS är en långsiktig process och det tar flera år. Det är ingen quick fix.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt