Annons:

NY STORORDER FÖR VIMMERBYFÖRETAGET – SÄKRAR JOBB I MÅNGA ÅR

Victor Rydersten är vd för Vimmerbyföretaget Mir-gruppen. Foto: Simon Henriksson

NY STORORDER FÖR VIMMERBYFÖRETAGET – SÄKRAR JOBB I MÅNGA ÅR

Det fortsätter att gå väldigt bra för Vimmerbyföretaget Mir-gruppen. På torsdagen fick företaget en av sina största ordrar någonsin. Jobbet är på 40 miljoner kronor.
– Det känns väldigt bra såklart, säger vd:n Victor Rydersten.

Annons:

Mir-gruppen, som renoverar och tillverkar fönster, har fått en av sina största ordrar någonsin. Kontraktet med en bostadsrättsförening i Norrköping skrevs under på torsdagen.

Ordern, som gäller kompositfönster, ligger på 40 miljoner kronor. 

– Det är ett av de största någonsin för oss och det känns jätteroligt att vi får det här förtroendet av den här föreningen. Det är väldigt viktigt för oss och det är också en läglig placering för oss eftersom det inte är så långt till Norrköping, berättar företagets vd Victor Rydersten.

Mir har snart avslutat ett stort projekt från 2017 – och att då få en ny så pass stor order är förstås viktigt.

– Det är alltid bra att ha såna jobb i grunden, som flyter på och ligger fast. Det är alltid toppen och det är väldigt kul att det kommer in så stora jobb till oss. 

"Ser väldigt lovande ut"

Projektet beräknas hålla på i två och ett halvt år.

– Eftersom kontraktet skrevs på först i torsdags, så har vi inte hunnit titta närmare på det än. Det beräknas vara igång någon gång efter semestern kring augusti-september där. Det är inte exakt spikat än, vi har inte projekterat det än. Det känns superkul.

Utöver det har Mir-gruppen gjort klart med flera andra jobb för tio miljoner kronor den senaste månaden. Bland annat ett jobb i Mariestad värt fyra miljoner kronor.

– Orderstocken ser väldigt lovande ut, det ligger över 100 miljoner just nu. Vi vill alltid vara med på så mycket som möjligt. Det här stora jobbet ska vi köra på ett monteringsgäng och då får vi möjlighet att kunna lägga in andra jobb på våra övriga monteringsgäng. Vi vill ju aldrig hamna i en situation där vi får tacka nej till jobb. Därför är det farligt för oss att öka för fort.

Kan det här ge nya jobb?

– Som vi ser det just nu kommer det inte göra det. Vi har så pass god kapacitet efter den investering som vi gjorde nyligen. Men sen är 40 miljoner kronor ett väldigt stort jobb för oss, men det skapar inga nya jobb i ett första läge.

Fler jobb på gång

Mir, som bildades 1980, ser mycket positivt på framtiden.

– Vi ser att det är stor efterfrågan hela tiden. Vi har flera jobb som kan bli klara inom en snar framtid, det är både stora och mellanstora jobb. Vi hoppas att det här ska hålla i sig ordentligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt