Annons:

Stor föreningsprofil har gått ur tiden:

Rumskulla GoIF:s hedersmedlem Inger Rinaldo har gått bort.

Stor föreningsprofil har gått ur tiden: "Var en riktig eldsjäl"

I nästan 70 år var hon föreningen trogen. Nu har Rumskulla GoIF:s hedersmedlem Inger Rinaldo lämnat jordelivet.
– Det är en stor förlust för alla, för familjen, för föreningen och för samhället, säger Peter Fjällgård.

Annons:

Inger Rinaldo tillhörde den generation som valde att lägga åtskilliga timmar på ideellt arbete för andra människors skull. Första gången hon blev sekreterare i Rumskulla GoIF var 1954. Som medlem finns hennes namn med sedan 1952. 

Mellan 1954 och 1985 var hon sekreterare i föreningen. På sin hemsida skriver Rumskulla GoIF att "föreningen har i dag nåtts av budet att en av våra hedersmedlemmar har somnat in".

– Hon var sekreterare i över 30 år och har varit med i föreningen väldigt, väldigt många år. Hon var drivande i damklubben så länge den fanns, hon stod i kiosken vid alla hemmamatcher och vem vet hur många bullar hon har bakat genom åren. Hon var en riktig eldsjäl, en sådan som arbetade ideellt för alla andra, berättar föreningens Peter Fjällgård.

Inger Rinaldo har påverkat många barn och föreningsmänniskor genom åren.

– Det är flera hundra grabbar och flickor som har passerat. Hon var alltid där. Behövde man hjälp med något så fanns hon där. Under hela min tid i Rumskulla GoIF har Inger funnits där. Hon har också funnits runt hela samhället och de här eldsjälarna finns inte riktigt längre. Inte på det sättet som hon var.

"Snäll och varm människa"

Fjällgård säger att tomheten kommer bli stor, men att minnet av henne blir ljust och glatt.

– Hon var en god, snäll och varm människa. Hon sa aldrig ett ont ord om någon. Det blir ett stort tomrum efter henne. 

Inger Rinaldo har varit hedersmedlem sedan många år.

– Det finns inte så många kvar av den gamla stammen, men de är förebilder. De fanns alltid där, man har tagit dem för givet, men de fanns där i med- och motgångar. Det är en stor förlust för alla, för familjen, för föreningen och för samhället. 

Vad kan vi lära oss av en person som Inger Rinaldo?

– Det vi ska lära oss är det ideella arbete hon har lagt ner i föreningen och aldrig begärt en krona i ersättning för. Hon gjorde det för föreningen, för de aktiva och det var det viktigaste. Tyvärr är det på väg bort. Hon var ett typexempel för det ideella. Man kan fundera på hur många timmar hon lagt ned genom åren och det har hon gjort för alla andra. Det är fint när man tänker på det så.

Inger Rinaldo blev 84 år. Hon lämnar efter sig både barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt