Annons:

Rumskulla GoIF firade 75 år – med pilsnerkorv och utdelning av förtjänsttecken

Rumskulla firade sitt 75-årsjubileum med att del ut förtjänsttecken i guld och silver. Från vänster Robert Rinaldo, Maud Rinaldo, Mikael Johansson, Eamonn McWilliams, Morgan Rinaldo, Susanne Karlsson, Peter Fjällgård och Carina Rinaldo. Peter och Maud låg bakom jubileumsfesten. Foto: Privat

Rumskulla GoIF firade 75 år – med pilsnerkorv och utdelning av förtjänsttecken

Den anrika föreningen Rumskulla GoIF fyller 75 år 2018.
I helgen firade man med det Bullens pilsnerkorv, utdelning av guld- och silvernålar och musik och mat som budades hem under Musikhjälpen.
– Det var en bra och fin fest, säger eldsjälen Peter Fjällgård.

Annons:

Rumskulla GoIF passade i helgen på att fira sitt 75-årsjubileum med människor som har varit aktiva och spelat i klubben, nuvarande spelare, medlemmar och ledare. 

– Vi hade bland annat delar av vårt tidigare damlag på plats där några hade rest hem. Vi var runt 75 personer och hade människor i alla åldrar. Det blev en superlyckad fest, säger Peter Fjällgård.

Började med pilsnerkorv

Kvällen började med mingel – och Bullens pilsnerkorv.

– Under många av våra verksamma år har man inte klarat sig utan Bullens pilsnerkorv så då bjöd vi alla på Bullens pilsnerkorv, säger Peter Fjällgård.

Under jubileumskvällen fick föreningen uppvaktning från företag i Rumskulla och klubben delade ut förtjänsttecken i guld och silver till flera personer som håller föreningen varmt om hjärtat.

Guldnålar delades ut till Morgan Rinaldo, Hasse Larsson, Ola Bertilsson, Carina Rinaldo, Kurt Svensson och Magnus Isaksson. Silvernålar fick Robert Rinaldo, Eamonn McWilliams, Mikael Johansson och Susanne Karlsson.

"Vi höjde vårt eget bud"

Föreningen budade hem Kalle Sellbrink med det nybildade bandet Doghouse Darlings på Musikhjälpen som gjorde en premiärspelning exklusivt i Rumskulla.

– Vi budade hem både en spelning och mat. När det var sju-åtta minuter kvar av budgivningen så hade vi det högsta budet på 10 000 kronor men vi hade bestämt att det fick kosta 15 000 kronor, då vi höjde vårt eget bud, säger Fjällgård.

Bandet höll igång bra under kvällen och fick beröm.

– Det var kul med levande musik, det blev bra drag, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt