Annons:

Lokala klubben fyller 80 år – firandet delas upp i två delar i sommar

Maud Rinaldo Larsson, ny ordförande för Rumskulla GoIF, planerar för klubbens 80-årsfirande i sommar. Lördagen den 8 juli blir det en heldag på Örens IP. Foto: Gabriella Rinaldo

Lokala klubben fyller 80 år – firandet delas upp i två delar i sommar

Rumskulla GoIF fyller 80 år i år. Firandet delas upp i två delar på fotbollsplanen i Rumskulla lördagen den 8 juli.
– Det blir familjeaktiviteter på dagen och fest på kvällen, säger klubbens nya ordförande Maud Rinaldo Larsson.

Annons:

Rumskulla GoIF är mitt uppe i planeringen av sitt 80-årsfirande som äger rum på anrika Örens IP lördagen den 8 juli. 

Firandet börjar med aktiviteter riktade till barn på dagen och fortsätter med festligheter och livemusik på kvällen. Morske män med Göran Nachtweij och Kjell-Åke Johansson spelar på dagen medan Cobillias och Kalle Sellbrink med band svarar för musikunderhållningen på kvällen. 

– Det är viktigt att barnen står i fokus på dagen. Här har vi bland annat bokat karuseller och hoppborg och ska ha chokladjul, lotterier, servering och andra aktiviteter för barn. Barnen betalar en viss summa och får därefter göra precis vad de vill och hur mycket de vill inne på området. På kvällen får de vuxna betala för att gå in på området, säger Maud Rinaldo Larsson. 

Hon ser med tillförsikt fram emot sommarens firande i Rumskulla. 

– Vi vill ha ett firande i enkla former, precis som det var förr. Då var det musik från ett lastbilsflak och det ska vi anamma i år också. Att folk träffas och har trevligt tillsammans är viktigt. Det är inte bara ett firande för Rumskullaborna utan det är för alla som vill komma. Vi vet att eventet är mitt i semestertider så det kan vara svårt, men vår förhoppning är att det ska komma folk, både utifrån och från orten, säger Maud Rinaldo Larsson.

"Bra med ett break"

Tanken är att jubileumsfesten ska bli som en hemvändardag med tanke på att Rumskulladagen, som arrangeras av alla föreningar på orten, inte blir av i år.

– Vi har arrangerat Rumskulladagen i tio år. Nu kände vi alla att det är bra med ett break för att se om vi ska göra det i någon annan form kommande år. Vi hoppas att de som alltid kommer på Rumskulladagen kan tänka sig att komma på klubbens 80-årsfirande istället. 

Föreningen bedriver i dagsläget bågskytte, ungdomsfotboll och stationsträning med redskap. Sedan flera år tillbaka saknar Rumskulla GoIF seniorlag på både herr- och damsidan.

– På mindre orter går det ett tag och när det blir färre antal barn i skolan blir det svårt. Vi har just nu ett pojklag nu och vi hoppas att de spelar en match i samband med firandet för att knyta samman till fotbollen. Vi ska även försöka få till att barn och vuxna kan prova på bågskytte, men vi har inte fått klartecken för det än. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt