Annons:

Fler elever på Vimmerby gymnasium – dansen fortsatt populär

Dansprofilen på gymnasiet är fortsatt populär. Bilden är en genrebild. Foto: Arkivbild

Fler elever på Vimmerby gymnasium – dansen fortsatt populär

Det är fler elever nu än vid samma tidpunkt förra året på Vimmerby gymnasium. Detta eftersom 188 elever har börjat årskurs ett – och det var 137 elever som sprang ut i frihet i somras.

Annons:

Men ökningen är inte exakt så stor, betonas det.

– Av de 188 eleverna gick en del introduktionsprogrammet förra året. De går nu in på ett nationellt program. Så det är en ökning, men inte så stor, säger förvaltningschefen Ola Karlsson. 

Förra hösten började 192 elever Vimmerby gymnasium. I år är det alltså fyra färre. Det är också färre elever som valt att stanna i hemkommunen efter att högstadiet avslutats. 

– Det är 66 procent som har sökt Vimmerby gymnasium med hemkommun Vimmerby. Förra året var det 75 procent, säger Marie Nicholson (M). 

Vad tror ni att det beror på?

– Det går upp och ned. Det är 13 elever fler som sökt sig från Vimmerby och det brukar variera lite. Vi ligger ändå högt här nationellt sett, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson.

Söker sig till grannkommunen

Av de elever som sökt sig bort från Vimmerby är det hela nio stycken som sökt naturbruksutbildningen i Gamleby. Tre har valt nationella idrottsutbildningar i Jönköpings kommun.

– Det är program och utbildningar vi inte kan erbjuda. Är man intresserad av det så letar man efter det, säger Nicholson. 

28 elever har valt Hultsfreds gymnasium och då är det främst fordon- och transportprogrammet det handlar om. 
46 elever utifrån har sökt sig till Vimmerby gymnasium och flest, 16 till antalet, kommer från grannkommunen Hultsfred. Därutöver kommer elever från Eksjö, Kinda och Västervik. 

Fortsatt är dansprofilen den klart mest populära profilen. En ny danslokal har också tillskapats till den här terminen.

– Vi ser att de är framgångsrika. Vi har sju elever utifrån till dansprofilen och sammanlagt är det 23 som har börjat där nu i höst.

26 elever, varav fyra från andra kommuner, går fotbollsprofilen. Åtta går innebandyprofilen och en ytterligare på hockeyprofilen. Flest elever, 54 totalt, började på de samhällsvetenskapliga programmen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt