Annons:

Alliansen:

Anders Jonsson (C), Gudrun Brunegård (KD), Malin Sjölander (M) och Pierre Edström (KD) kräver att de stängda vårdplatserna öppnas omedelbart. Foto: Alliansen

Alliansen: "Patientsäkerheten sätts ur spel"

Patientsäkerheten sätts ur spel och situationen är sorglig. Det menar Alliansens landstingsråd i ett nytt utspel runt de stängda vårdplatserna på länets tre sjukhus.

Annons:

Efter sommaren valde majoriteten i landstinget att förlänga stängningen av cirka 80 vårdplatser på länets tre sjukhus. Nu gör Alliansens landstingsråd ett nytt utspel i ämnet. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

"De stängda vårdplatserna på länets sjukhus hotar nu patientsäkerheten. Det skulle aldrig få hända, enligt landstingsrådet Anders Henriksson (S). Men under hans ledning riskerar akut sjuka eller skadade människor att inte få hjälp av ambulans i tid.

Ambulansen i Västervik tvingas nu lägga farligt mycket tid på att transportera patienter till andra sjukhus och till hemmet. Anledningen är att den S-ledda majoriteten i landstinget låtit stänga vårdplatser på sjukhuset. En konsekvens är att akuta utryckningar kan bli lidande.

Alliansen i landstinget i Kalmar län kräver därför att samtliga nu stängda vårdplatser öppnas omedelbart. Det är uppenbart för var och en att löften om patientsäkerhet och vårdkvalitet nu är brutna.

- Det är sorgligt att man med det här tokrycket från majoritetens sida utsatt patienter och personal för den här situationen. Nu måste samtliga platser öppnas omedelbart och en samlad bedömning av vilka skador det har orsakat göras, säger Centerpartiets landstingsråd Christer Jonsson.

- Det vi hör nu är skräckberättelser om hur patientsäkerheten sätts ur spel och hur vårdkvaliteten inte längre är viktigt för den rödgröna majoriteten. Det här visar återigen på oförmågan att leda landstinget i rätt riktning, säger Moderaternas landstingsråd, Malin Sjölander.

- Detta bekräftar rapporter jag har fått om att svårt sjuka människor avvisas. Det är oacceptabelt att människor ska behöva lida för att de rödgröna inte har tagit sjuksköterskekrisen på allvar, säger Kristdemokraternas landstingsråd Gudrun Brunegård.

- Anders Henrikssons löfte om att inga människor skulle riskera att inte få den vård de behöver, är nu brutet. Det betyder att stängningen av vårdplatserna är en säkerhetsrisk och då måste platserna öppnas igen, omedelbart, säger Liberalernas landstingsråd Pierre Edström."

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt