Annons:

Byter inriktning när det gäller renovering – stort behov

Under en längre tid har fastighetsavdelningen arbetat med en lista över renoveringsbehovet. Det arbetet har nu skrotats. – Vi har tagit ett nytt tag och ska fortsätta på ett arbete som vi ska ta över från Vimarhem, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

Annons:

Tidigare uppskattningar har pekat på ett totalt renoveringsbehov av kommunens fastigheter på uppemot 200 miljoner kronor. Nu har listan skrotats.  

– Vi har släppt tanken på vår lista. Vimarhem gjorde en bra inventering som är ganska gammal som vi i stället ska behöva arbeta med. 

Utan tvekan är renoveringsbehovet gigantiskt. Enligt Rolf Johansson behövs cirka 30 miljoner per år under ett antal år framöver för att komma ikapp. 

– Men vi behöver vara folk också om vi ska begära så mycket pengar. Vi har svårt att hitta medarbetare, men som det verkar i dag får vi lite tillskott 2017. Jag tror det blir mellan 11-13 miljoner för reparationer och det är vad vi mäktar med och kan begära. 

Vilka fastigheter har störst behov? 

– AL-skolan är mest akut och vi måste börja planera för stadshuset också. Där är det gammal teknik och ventilation. Det är mycket kvadrat där och vi måste lägga en vettig plan. Vimarskolan håller vi på med lite medan skolorna på landsbygden slits mindre men är ålderstigna. Det finns saker att lägga pengar på som vi skulle ha stor nytta av. Vi får börja med att få ytterrocken bra och sedan jobba oss inåt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt