Annons:

Mannens advokat:

Den 54-årige mannens försvarsadvokat, Peter Frisén, säger att hans klient mår mycket dåligt.

Mannens advokat: "Kommer bestrida utvisningsyrkandet"

Den mordmisstänkte mannen ska enligt åtalet ha huggit ihjäl sin hustru med kniv. Den 54-årige mannens försvarsadvokat, Peter Frisén, har inte hunnit sätta sig in i åtalet än. – Han kommer förstås att bestrida utvisningsyrkandet, säger Peter Frisén.

Annons:

I slutet av mars i år anträffades en kvinna död i ett skogsparti utanför Silverdalen. Kvinnans man, en 54-årig man, greps natten mot den 30 mars, misstänkt för mordet på sin egen fru. 

I dag kom åtalet mot mannen. Mannen åtalas för att ha huggit ihjäl sin hustru med kniv och åklagaren har en omfattande bevisning i fallet, som bland annat består av mordvapnet och vittnesuppgifter från flera av parets gemensamma barn. 

Åklagaren yrkar på utvisning och ett ej tidsbegränsat förbud mot att återvända till Sverige. Mannen åtalas även för olaga hot, då han ska ha riktat en kniv mot kvinnan och hotat att döda henne tidigare i år. Enligt åklagaren ska mannen ha varit kontrollerande och misstänkt att hans fru var otrogen. 

Förnekar brott

Den 54-årige mannens försvarare, Peter Frisén, hade inte hunnit gå igenom åtalet när DV nådde honom. 

– Jag har inte hunnit ta del av åtalet, jag har bara fått meddelande från tingsrätten att det har inkommit. Men jag förstod att det skulle bli ett sådant åtal, det är inte överraskande, säger försvarsadvokat Peter Frisén. 

Hur ser du på den bevisning åklagaren har mot din klient?

– Jag måste gå igenom det först innan jag kan kommentera det, jag måste se vad åklagaren har åberopat. Det är svårt att säga nu. 

Men din klients inställning är fortfarande att han förnekar brott?

– Ja, han förnekar brott. Han kommer att bestrida utvisningsyrkandet, förstås. 

Vad är hans förklaring till det inträffade?

– Jag har inte pratat med honom om vad han vill gå ut med i media om sin inställning, utan jag får återkomma när jag har hans medgivande. Hans inställning framgår ju i förundersökningen. 

Hur ser du på möjligheterna att få honom frikänd?

– Vi arbetar för att få honom frikänd, men det är svårt att spekulera i hur stark bevisningen är för tillfället. Jag får återkomma om det tidigast på måndag. Jag måste gå igenom bevisningen först. 

Hur mår din klient?

– Han mår naturligtvis dåligt, han har varit frihetsberövad i över ett halvår och är anklagad för att ha dödat sin hustru. Mot bakgrund av det vore det märkligt om han mådde något annat än dåligt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt