Annons:

Här är makens version av hur hans hustru dog

Maken menar att det var hustrun som drog fram kvinnan under en skogspromenad. Foto: Simon Henriksson

Här är makens version av hur hans hustru dog

Den mordmisstänkte 54-åringen nekar till att han mördat sin hustru. Enligt honom drog kvinnan fram en kniv när de var ute på skogspromenad och kvinnan skars i halsen när de brottades om kniven.

Annons:

Den mordmisstänkte maken hävdar att hustrun plötsligt drog fram en kniv under en skogspromenad den 28 mars, dagen innan hon hittades mördad. I en av polisen rekonstruktionsfilmer visar han hur han försökte att ta kniven ur hustruns hand och att hon skars i halsen när de började brottas om kniven, skriver Aftonbladet. 

Enligt mannen ska han sedan ha försökt att skaka liv i hustrun, men att hon då var död. 

Nytagna foton

I mannens mobilkamera har polisen funnit foton av den mordmisstänkte 54-åringen och den döda hustrun, tagna precis innan kvinnan mördas. Kvinnan sitter på en sten vid ett träd. 

– Bilderna är tagna av dem uppe i skogsområdet i anslutning till den platsen där kvinnan sedan hittas, säger kammaråklagare Jeanette Boye.

Svartsjuk och kontrollerande

Mannen ska ha varit svartsjuk och kontrollerande kort före att kvinnan mördades. 

– Före mordet har maken under en längre period haft en kraftig oro för att hans hustru skulle träffa andra män och därför kontrollerat var hon varit och vilka hon haft kontakt med. Han ska också vid upprepade tillfällen ha anklagat henne för att ha utomäktenskapliga relationer. Under utredningen har vi inte funnit några belägg för att hustrun haft sådana relationer, säger kammaråklagare Jeanette Boye.

"Mår mycket dåligt"

Mannens försvarsadvokat, Peter Frisén, sa så här till Dagens Vimmerby tidigare på fredagen. 

– Jag har inte hunnit ta del av åtalet, jag har bara fått meddelande från tingsrätten att det har inkommit. Men jag förstod att det skulle bli ett sådant åtal, det är inte överraskande, säger försvarsadvokat Peter Frisén. 

Hur ser du på möjligheterna att få honom frikänd?

– Vi arbetar för att få honom frikänd, men det är svårt att spekulera i hur stark bevisningen är för tillfället. Jag får återkomma om det tidigast på måndag. Jag måste gå igenom bevisningen först, säger Frisén, som också säger att hans klient mår mycket dåligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt