Annons:

Han byter kontorsstolen mot eget företag –

Tomas Rydén byter kontorsstolen mot eget företag i skogs- och transportbranschen. Foto: Simon Henriksson

Han byter kontorsstolen mot eget företag – "Jag är en arbetare"

Efter tre år som säljare och projektledare på Roxx lämnar Tomas Rydén nu kontorsmiljön. Han startar en egen verksamhet där han kommer hyra ut sig själv.
– Det här har man saknat, säger han.

Annons:

Han har kört lastbil i 15 år. Men de senaste tre åren har Tomas Rydén spenderat som säljare och projektledare på Roxx i Vimmerby. Den här veckan är hans sista på kommunikationsbyrån. 

Därefter, eller egentligen har han redan smygstartat, ska han satsa på en egen verksamhet. Han har startat Rydéns Transport- och skogsbemanning.

– Jag har jobbat mycket fysiskt tidigare och är en arbetare. När pandemin kom blev allt annorlunda och jag fick inte riktigt utlopp för min kreativitet. Jag kände att jag kunde ha gjort mer än jag fick göra. Då kände jag att min enda chans var att starta eget och vara flexibel, att kunna finnas till hands för de som behöver det, säger Tomas Rydén.

Rydéns Transport- och skogsbemanning är en typ av bemanningsföretag. 

– Jag kommer finnas tillgänglig för bemanning inom transport, skog, verkstad och bygg med mera. Det blir lite allt möjligt där jag har en skaplig bas. Min spetskompetens ligger på yrkestrafik. 

"Givetvis en omställning"

Han registrerade verksamheten i januari, men det är först nu han har avslutat sin nuvarande anställning.

– Det känns bara positivt. Det blir givetvis en omställning att jobba mer fysiskt igen, men det har fortfarande med människor att göra och det handlar om att skapa resultat för andra. Samhället är i förändring, men det händer väldigt mycket och byggs väldigt mycket. Nu har jag chansen att finnas med där på ett hörn. 

Kan du ta med dig några erfarenheter från din tid som säljare i det här?

– Det finns absolut sådana erfarenheter jag kommer få nytta av. Det gäller framför allt bemötandet, att sälja in sig själv och ett säljbeteende man har överallt som egen företagare. 

"Inte byggd för kontor"

Han säger att han redan märker att han saknat att jobba så här.

– Jag är egentligen inte byggd och gjord för kontor, men allt har sin charm. Jag har trivts väldigt bra som resande säljare och det har varit tre lärorika år, men det här blir på ett annat sätt. Jag har undersökt marknaden lite och som läget är nu är jag fullbokad i hela april. Det ser ljust ut.

Finns det några planer på att utöka på sikt?

– Just nu är det inget tal om att utvidga, men man får se vad som händer. Jag är lite försiktig av mig och tycker att det är bättre att skynda långsamt och ta en dag i taget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt