Annons:

Vimmerbykille startar storslaget integrationsprojekt

Elham Fayaz har stora drömmar med sitt integrationsprojekt. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbykille startar storslaget integrationsprojekt

Vimmerbykillen Elham Fayaz har startat ett stort intregrationsprojekt. Drömmen är att projektet på sikt ska utvecklas till en välgörenhetsorganisation. – Projektet kommer att hålla på länge, säger han.

Annons:

Elham Fayaz är engagerad vänterpartist och gick på Vimmerby gymnasium. Nuförtiden bor han i Stockholm och har precis dragit igång ett integrations- och välgörenhetsprojekt som heter Alla Ska Med.

Projektet är indelat i tre faser. Det första handlar om att intervju ensamkommande flyktingbarn och sedan sätta upp en teater.

– Projektet handlar om att lyfta upp flyktingar, främst ensamkommande flyktingbarn och deras flyktupplevelser. Jag håller just nu på att samla ihop några ungdomar som är intresserade och intervjuar dem om deras historia och bakgrund. Av informationen ska jag göra en pjäs och de ska få spela olika roller.

Vill berätta om flyktingvägen

Syftet är att visa hur vägen till Sverige gått till för de många ensamkommande barn som tagit sig hit under de senaste åren.

– Dels är det här en form av integrationsprojekt men samtidigt också visa hur dessa ungdomar faktiskt har upplevt vägen hit. Stressen, ångesten, ensamheten, oron, och sen friheten när de väl satte fötterna i Sverige.

Välgörenhet

Integrationsprojektet kommer även att erbjuda föreläsningar där Elham Fayaz och andra ungdomar med invandrarbakgrund kommer ut till olika platser för att berätta om sina historier.

Pengarna som projektet generar ska gå till att hjälpa utsatta barn i plågade områden.

– Av pengarna vi får in kommer en del gå till att hjälpa de utsatta barnen i olika krigsdrabbade länder och närområden såsom Afghanistan, Syrien, Jordanien etc. Projektet kommer att hålla på länge och målet är att kunna starta en organisation som jobbar aktivt med det här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt