Annons:

Åklagaren vill se hårt straff och utvisning efter Silverdalenmordet

Åklagaren yrkar på ett kännbart fängelsestraff och därefter utvisning för mordet i Silverdalen. Foto: Simon Henriksson

Åklagaren vill se hårt straff och utvisning efter Silverdalenmordet

Den man som är misstänkt för mordet på sin egen hustru i Silverdalen riskerar ett långt fängelsestraff följt av utvisning. Det yrkar åklagaren på. I går hölls den sista rättegångsdagen.

Annons:

Det var i slutet av mars i år som en kvinna hittades död i ett skogsparti strax utanför Silverdalen. Kvinnan hade två djupa skärsår i halsen, vilket var dödsorsaken. Enligt rättsläkaren ska kvinnans dödsångest ha varit utdragen. Den mördade kvinnans man greps natten mot den 30 mars misstänkt för mordet på sin egen fru. 

I oktober åtalades mannen för mord för att ha huggit ihjäl sin hustru med kniv. Åklagaren har haft en omfattande bevisning i fallet, som bland annat bestått av mordvapnet och vittnesuppgifter från flera av parets gemensamma barn. Mannen ska ha haft en stark oro att kvinnan bedrog honom med andra män och begränsat hennes umgänge av den anledningen.

Mannens egen version om vad som hände är dock en annan. Enligt honom ska han och kvinnan ha varit ute på en promenad när hon plockade fram en kniv och skadade sig själv. 

Barnen polisanmälde

Enligt P4 Kalmar, som bevakat rättegången, ska kvinnan och mannen ha bestämt sig för att vända blad i förhållandet och kvinnan hade, trots uppmaningar från sina egna barn att skilja sig från mannen efter ett tidigare knivhot, bestämt sig för att stanna i förhållandet. 

Men efter en promenad återvände mannen utan sin fru. Barnen undrade förstås var mamman tagt vägen, men mannen svarade att han inte visste. När barnen inte hittade mamman gjorde de en polisanmälan. Fyra av barnen är omhändertagna enligt lagen om vård av unga (LVU). De ska ha sagt upp kontakten med sin far och lever på skyddad adress. 

Riskerar utvisning

Under torsdagen hölls den sista rättegångsdagen i Silverdalenmordet. Åklagaren vill att den 54-årige mannen ska få ett kännbart straff för mord och därefter dömas till utvisning efter avtjänat straff.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt