Annons:

Nu har Julias låt spelats över 300 miljoner gånger på Spotify

Julia Karlssons låt "Runaway (U&I)" har spelats över 300 miljoner gånger på Spotify. Foto: Privat

Nu har Julias låt spelats över 300 miljoner gånger på Spotify

Vimmerbydottern Julia Karlsson har redan rönt enorma framgångar med låten "Runaway (U&I)". Nu har låten passerat ofattbara 300 miljoner lyssningar på musiktjänsten Spotify.
- Det känns jätteroligt, säger hon.

Annons:

Vimmerbydottern Julia Karlsson är en av upphovpersonerna bakom megahiten Runaway (U&I) som framförs av gruppen Galantis. Låten har bland annat varit nominerad till en Grammy och lade grunden för att Julia och hennes låtskrivarkompis Anton Rundberg vann Denniz Pop Awards 2015.

Nu har låten passerat sanslösa 300 miljoner lyssningar på Spotify.

- Det är kul att låten lever vidare trots att det är två år sedan den släpptes.

Hur länge tror du att människor kommer fortsätta lyssna på den?

- Bra fråga. Den minskar nog lite hela tiden skulle jag tro, det är väl ganska naturligt att det blir så. Men den kommer nog leva kvar lite till då den fortfarande spelas en hel del på radio och i reklamsammanhang etc.

Nylandad i LA

Ytterst få låtar får samma spridning på Spotify. Bland annat når inte Adeles megahit "Someone like you" upp till samma nivå.

- Jo men det ser ju helt klart bra ut! "Someone like you" släpptes dock tidigare än "Runaway (U&I)" och då var Spotify inte lika stort men självklart är det roligt!

För närvarande är Julia i Los Angeles för några månaders jobb.

- Jag kom till Los Angeles i veckan tillsammans med min kollega Anton Rundberg och vi ska stanna här några månader för jobb. Det är många roliga saker på gång. 2017 blir ett spännande år!

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt