Annons:

Här är Julias nya hit – ”En låt som rör om lite i grytan”

Julia Karlsson har skrivit Mneks nya låt tillsammans med radarpartnern Anton Rundberg. Foto: Privat

Här är Julias nya hit – ”En låt som rör om lite i grytan”

Tillsammans med skrivarpartnern Anton Rundberg har Julia Karlsson legat bakom monsterhiten ”Runaway (U&I)”. I veckan var det premiär för deras nya artistsamarbete. Duon ligger bakom brittiske artisten Mnek:s nya låt ”Tongue”.
– Jag har en bra magkänsla, skriver hon till Dagens Vimmerby.

Annons:

Låtskrivaren Julia Karlsson är född och uppväxt i Vimmerby. Hon har rönt stora framgångar som låtskrivare tillsammans med sin arbetskamrat Anton Rundberg. I veckan släpptes deras nya låt. Tillsammans med brittiske artisten Mnek har de skrivit låten ”Tongue” som fick fint mottagande i Storbritannien och bland annat spelades på BBC Radio.

– Det är ju alltid svårt att säga såhär tidigt men den har fått fantastisk respons, så jag hoppas att den kan bubbla upp ordentligt med tiden. Det tar alltid tid för nya låtar att nå den riktigt stora massan, så tiden får helt enkelt utvisa! Men jag har en bra magkänsla! skriver Julia Karlsson till DV. 

 "Kanske får lyssna ett par gånger"

Låten är en sinnlig och lite drömsk kärlekshistoria.

–  Jag tror och hoppas den uppfattas som en låt som rör om lite i grytan, något nytt och fräscht och där man kanske får lyssna ett par gånger för att verkligen ta till sig den. Låten är dansant och sensuell med vibbar av 90-tal.

Hur ser du på mottagandet som låten fått?

– Jättekul! Särskilt för MNEK då detta är en låt som inte liknar något annat han tidigare släppt. Samtidigt känns den väldigt självklar för honom. Är ju alltid lite nervöst att möta responsen när en låt släpps så det känns fantastiskt kul att den fått så varmt mottagande!

 Fler projekt på gång

Julia Karlsson, Anton Rundberg och Mnek är knutna till samma förlag, Warner Chappell. 

– De parade ihop oss och vi jobbar bra tillsammans så det har känts naturligt att fortsätta med det. Och senaste gången vi jobbade skrev vi Tongue.

23-årige Mnek, eller Uzoechi Emenike som han egentligen heter, har skrivit låtar till flera världsartister såsom Madonna, Beyoncé, Kylie Minogue och Zara Larsson. I år släpper han sitt debutalbum.

– Han är helt makalöst bra, det finns få med en röst som hans. Jag har stor respekt för honom både som låtskrivare och artist. Han har skrivit många stora låtar till andra och nu är det hans tur att glänsa!

För Julia Karlssons del är ännu mer på gång under året.

– Det går fint! Vi har under längre tid jobbat på olika spännande artistprojekt och det blir kul när jag kan berätta mer om det.

Låten kan du lyssna på här: 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt