Annons:

Joel har firat konstant sedan stora framgången:

Joel Gunnarsson, till höger, har levt som i en dröm den senaste veckan. I mitten är Peg Parnevik. Foto: Privat

Joel har firat konstant sedan stora framgången: "Fantastiskt och overkligt"

Joel Gunnarsson från Södra Vi gör succé i huvudstaden. Under en veckas tid har han levt som i en dröm – sedan en av låtarna han varit med och skapat blivit den mest strömmade i hela Sverige.

Annons:

Det var förra torsdagen som låten "Bättre nu", baserad på Ellen Krauss originallåt "The Wedding", till slut seglade upp som etta på Spotifys Sverigelista. Därmed var låten den mest strömmade i hela vårt avlånga land. 

Sista dagarna låg den i toppskicket och till slut klarade Joel Gunnarsson, som varit med och skapat versionen, inte ens av att följa det längre. 

– Jag gick in och kollade hela tiden, men tänkte till slut att jag kommer få höra det om det händer, säger han och skrattar. 

Det fick han också. Tidigt på morgonen fick han ett meddelande – låten låg nu etta på listan.

– Det känns helt fantastiskt och samtidigt helt overkligt. Det här är ju inget man har jagat, men när det väl händer är det helt fantastiskt. Det är en galen känsla. 

Lever du din dröm? 

– Ja, det kan man väl säga. Det första vi gjorde var att släppa allt annat, åka till kontoret och tog fram både tårta och bubbel. 

Firat i en vecka

När vår tidning pratar med honom har firandet pågått – åtminstone i princip – i en hel vecka.

– Haha, ja, vi har verkligen firat det här. Vi har lagt ned väldigt mycket arbete tillsammans. Vi är ett litet gäng som skriver låtarna till programmet, men det är så många andra människor som står bakom hela produktionen. Det är helt galen känsla och det har varit en helt galen vecka. Livet pågår ju parallellt, men man är ändå inne som i en bubbla.

Låten var en del av årets "Så mycket bättre" i TV4. Det är Peg Parnevik som Joel Gunnarsson jobbat med i snart ett år. Han är med och skapar de låtar som artisten framför i programmet.

– Vi jobbar väldigt tätt ihop och det har varit ett intensivt år, men det har också varit otroligt roligt. Jag har ju jobbat med musik i flera år, men det här blir verkligen som en milstolpe på något sätt. 

Låtskrivarkarriären som gäller

Joel Gunnarssons karriär är nu som låtskrivare. Själv släpper han inte lika mycket egen musik längre, men har tidigare gjort det under artistnamnet Ourchives.

– Låtskrivarkarriären är min karriär nu och det är klart att det här kan vara en dörröppnare. Man slås också av hur fint det är i branschen. Ofta får man höra hur hårt och tufft det är, men jag har fått enormt många fina meddelanden efter det här. Alla vill verkligen genuint gratulera och det är fint. 

Vad händer nu framåt?

– Vi får se lite. Som jag sa kan det här öppna nya möjligheter och jag har redan fått lite förslag, men det går också att vara mer restriktiv med vad man gör. 

Hur ser kontakten ut med Vimmerbytrakten numera?

– Ibland åker jag ned inkognito för att njuta av skogen, säger han och skrattar:

– Annars blir det mest på högtider och liknande, men jag trivs verkligen i Vimmerby också. Det blir något helt annat jämfört med Stockholm och London.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt