Annons:

Spännande år väntar för Joel – skrivit skivkontrakt

Joel Gunnarsson från Södra Vi står inför flera spännande saker under 2022. Här syns han tillsammans med artisten LOVA. Foto: Pressbild

Spännande år väntar för Joel – skrivit skivkontrakt

2021 avslutades med ett hyllat framträdande i Nyhetsmorgon. 2022 kommer det hända ännu mer runt artisten och låtskrivaren Joel Gunnarsson.
– Det börjar dra ihop sig för att släppa egna låtar igen, säger han.

Annons:

Joel Gunnarsson från Södra Vi uppträdde tillsammans med LOVA i Nyhetsmorgon under nyårsafton. I en vacker duett sjöng han ”Didn’t know shit” – en låt som han själv skrivit.

– Jag är med och skriver för LOVA och under de senaste åren har vi blivit nära vänner så i våras när vi skulle påbörja nästa skiva pratade vi om att skriva en duett. Vi skrev "Didn''''t know shit" som handlar om hur vi hanterade våra relationer i våra tonår. Tanken var att det skulle vara en duett mellan mig och LOVA men sen hörd JC Stewart från London av sig och hade hört låten och ville va med så i slutändan är det han som sjunger min del. Men när Lova fick förfrågan att sjunga i Nyhetsmorgon frågade hon mig om jag inte kunde sjunga vår låt.

Hur kändes framträdandet?

– Det känns bra, jag är inte så bra på att kolla på grejer jag gjort. Jag har fortfarande inte sett framträdandet på Musikhjälpen 2020... Men magkänslan efter var bra.

 "En bonus i sig"

Joel Gunnarsson är både låtskrivare till andra artister och har en egen solokarriär. Att ge bort "Didn''''t know shit" var inget enkelt beslut.

– Det här var absolut en av de svåraste låtarna jag har behövt "ge bort". Den är speciell. För mig handlar den om att växa upp, att se tillbaka och se hur man växt som människa och en liten ursäkt till de som kom i kläm under den processen.

I år väntar nya utmaningar för Joel, både genom sina samarbeten med artister och så skrev han ett eget skivkontrakt i somras.

– Det blir fullt ös som vanligt. Live-biten just nu är ju lite skakig som vi vet men som låtskrivare ger det oss mer tid med artisterna i studion. Mycket av de större sakerna som ligger i pipeline är hemliga ett tag till men jag kommer fortsätta mina samarbeten med artister som Myra Granberg, Hanna Ferm och LOVA såklart. Jag skrev även på ett skivkontrakt i somras så det börjar dra ihop sig för att släppa egna låtar igen.

Vad har du förväntningar på solokarriären i år?

– Jag vet inte riktigt. Jag har nog inte så många förväntningar om jag ska vara helt ärlig. För mig är låtarna jag skriver till mig själv terapi så att ett skivbolag gett mig skivkontrakt för dessa låtar är en bonus i sig. Men jag hoppas detta ger en variation i vardagen, att få blanda låtskrivande till andra med at få spela live till exempel.

När släpps dina egna låtar?

– Jag kan inte säga exakt datum, men inom de närmaste månaderna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt