Annons:

Bröderna Lejonhjärta får nytt liv – med hyllad dansk regissör

Bröderna Lejonhjärta spelas på Astrid Lindgrens Värld. Nu ska en ny tv-serie med hyllade danske regissören Thomas Vinterberg göras. Foto: MostPhotos

Bröderna Lejonhjärta får nytt liv – med hyllad dansk regissör

Astrid Lindgrens klassiska och älskade Bröderna Lejonhjärta fått nytt liv. Den hyllade danska regissören Thomas Vinterberg ska regissera en ny tv-serie. 

Annons:

Det rapporterar Deadline. Den oberoende filmstudion Media Res ska tillsammans med den Oscarsbelönade regissören omvandla Astrid Lindgrens populära barnbok till en miniserie. 

Thomas Vinterberg, som bland annat regisserat "En runda till", kommer fungera som exekutiv producent tillsammans med manusförfattaren Simon Stephens samt Michael Ellenberg, Lindsey Springer och Lars Blomgren.

Astrid Lindgren AB är förstås med på projektet. 

– Historien är otroligt relevant. Med den tid vi lever i och behovet av empati som finns tycker jag att tajmingen är helt rätt för att göra den nu. Han (Thomas Vinterberg) är perfekt för att få den här historien att nå mycket längre än de delar av världen där Astrid är känd. Han är en fantastisk regissör som kan historiens dna. Bredvid honom står Simon Stephens som är en helt otrolig engelsk författare som är underbar på karaktärer och dialog säger Lars Blomgren till Dagens Nyheter.

"Milstolpe från min barndom"

Det första steget är nu att börja skriva på Bröderna Lejonhjärta-serien. 

”Det är en milstolpe från min barndom som ännu skiner tydligt i minnet. Projektet kommer med ett stort ansvar samtidigt som det är en dröm som går i uppfyllelse att få skapa en serie baserad på den här väldiga och rörande historien – och på så sätt föra den vidare till mina barns generation", säger Thomas Vinterberg i en kommentar.

Boken om Bröderna Lejonhjärta gavs ut 1973. Den filmatiserades 1977 med regi av Olle Hellbom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt